Nuevo Los Cármenes, 2021-02-03 21:00

Granada - Barcelona

Inför Granada – Barcelona: Mot semifinal
Semifinalplats i potten för Koemans mannar.

Inför Granada – Barcelona: Mot semifinal

Det är dags för kvartsfinal i Copa del Rey. Efter avancemanget senast mot Rayo Vallecano är det nu Granada som står för motståndet.

Barcelona:
Barça avancerade till morgondagens kvartfinal efter mål av Leo Messi och Frenkie de Jong i åttondelen mot Vallecano. Det är just dessa två spelare som stått ut med sina prestationer och framförallt holländaren som på senare utvecklats till en poängspelare på allvar. Barcelona spelade i ligaspelet senast i söndags där man uddamålsslog Atletic Bilbao. Positivt för Barcelona då förutom vinsten var att Messi var tillbaka i efter sin avstängning samtidigt som Sergi Roberto gjorde comeback efter sin skada.

Senast Barcelona och Granda möttes slutade matchen 0-4 till Barcelonas favördär Griezmann och Messi stod för två mål var. Barcelona har visat bättre form den senaste tiden jämfört med säsongsinledningen och kommer troligtvis mycket motiverade till matchen där vidare avancemang troligtvis innebär störst chans till titel denna säsong.

För Barcelona är Busquets nu tillbaka efter sin avstängning. Högerbacken Dest har fortsatt skadebekymmer men är tillbaka i träning. Sedan tidigare är Pique, Coutinho och Ansu Fati långtidsskadade.

Möjlig startelva:
Neto; Roberto, Araujo, Lenglet, Alba; Pjanic, Busquets, Pedri; Trincao, Messi, Griezmann

Granada:
Granada kvalificerade sig till kvartsfinal genom att köra över Navalcarnero med hela 6-0. I ligaspelet har det dock gått sämre där laget inte vunnit någon av deras tre senaste matcher. Granada är inne i en period av flera tuffa matcher där möten mot Napoli i Europa League samt ligaspel mot serieledarna Ateletico Madrid står för dörren.

För Granada är Yan Eteki tillbaka efter avstängning medan Neyder Lozano och Maxime Gonalons är fortsatt skadade.

Möjlig startelva:
Escandell; Diaz, Duarte, Perez, Neva; Eteki, Herrera; Soro, Vico, Machis; Soldado

Vad: Kvartsfinal Copa del Rey
Var: Estadio Nuevo Los Càrmenes
När: 3/2 21:00

Visca Barça
 

Erik Svensson2021-02-02 12:58:00
Author

Fler artiklar om Barcelona