Ciutat de València, 2022-04-10 21:00

Levante - Barcelona

Inför: Levante UD - FC Barcelona

Inför: Levante UD - FC Barcelona

Den näst sista matchen i omgång 31 går av stapeln på söndagskvällen, då FC Barcelona tar E-15 längs med östkusten, ner till Valencia där Levante väntar. Efter att Sevilla inledde med omgången med att ta en sen seger hemma mot Granada, måste Barcelona vinna för att behålla sin andraplats och hänga på Real Madrid i toppen. Ur Levantes perspektiv hade varje inspelad poäng varit blytung i jakten på att säkra kontraktet i högstaligan till nästa säsong.

Inför matcher som denna är jag alltid lite extra nervös. En match där alla förväntar sig överkörning, där vinsten betyder så pass lite men förlusten så mycket. För så är faktumet – Levante är ett lag som alla på övre halvan ska vinna mot. Med det sagt har de skrällat mot de två stora huvustadslagen, och senast tog dom hem tre poäng efter en säker 2-0-seger mot Villarreal. Trots deras nästan deprimerande prestation i ligan hittills har de visat att de kan störa även de största, men den katalanska bjässen som gästar ska ju bara vinna. Så tänker garanterat varenda neutral intressent i sammanhanget.

Jag kan inte låta bli att tveka. Alldeles för många gånger har man de senaste åren sett Barcelona åka på plumpar i protokollet mot bottenlag. Visst, Barcelona anno 2022 är inte samma lag som kryssade hemma mot Alavés tidigare på säsongen, men man har sett det för många gånger innan för att helt kunna avfärda oron. Förhoppningsvis kan Xavi visa att det nya FC Barcelona inte bara är ett lag som kan slåss mot de största drakarna, utan även regelbundet tar sina rutinsegrar på treans växel. Jag vill inte se ett böljande spektakel till match. Jag vill se ett strukturerat Barcelona som odramatiskt vinner matchen utan att Levante någonsin är riktigt nära.

Mot Eintracht Frankfurt på torsdagen behövde Piqué bytas ut tidigt på grund av skada, och är därmed inte med i truppen som reser till Valencia. Dessutom är det föga förvånande om Xavi luftar lite i truppen och roterar på några positioner. Trolig laguppställning enligt följande: Ter Stegen, Alves, Araújo, Garcia, Alba, Nico, Gavi, De Jong, Traoré, Aubameyang, Torres.

Levante kommer inte in till matchen med några större förväntningar. Såklart är tre poäng alltid målet, men det är inte mot Barcelona de ska ta det nödvändiga pinnarna för att hålla sig över strecket. Helt uträknade känner de dock sig nog inte. 13 poäng på sina senaste sju matcher är inte dåligt för ett bottenlag, och med segern mot Villarreal i ryggen känner de säkerligen att allt är möjligt. Det stora hotet ur Barças perspektiv är helt klart José Morales, som med kaptensbindeln på armen är deras tydliga målgörare. Med spelskickliga Enis Bardhi på mitten tillsammans med José Campaña som återvänder från en längre skadeperiod, har Levante verktygen för att straffa gästerna. Trolig laguppställning enigt följande: Fernández, Miramón, Rober, Vezo, Postigo, Clerc, Campaña, Radoja, Pepelu, Roger, Morales.
 

Theodor Minnhagentheodor@minnhagen.seTheomin012022-04-09 18:56:09
Author

Fler artiklar om Barcelona