Old Trafford, 2023-02-23 21:00

Manchester U - Barcelona

Inför: Manchester United – FC Barcelona

Inför: Manchester United – FC Barcelona

Det har blivit dags för returmöte i Europa League. Den här gången ska de två giganterna Barça och Manchester United spela fotboll på Old Traffords gräs.

Det första mötet på Camp Nou slutade oavgjort, 2–2. Xavi roterade, men på rätt oväntade positioner (Marcos Alonso och Jordi Alba istället för på mittfältet). Efter att Cádiz avverkas i ligaspelet i helgen, och med tanke på att Almería väntar kommande helg tyder mycket på att vi kan vänta oss den starkast möjliga Barça-elvan i torsdagens match.

Manchester United avverkade enkelt Leicester City (3–0) i helgens Premier League-omgång, och för Erik ten Hags mannar handlar väl egentligen problemet (vad gäller Europa League-prioritet) om att det faktiskt tycks finnas en chans på den där ligatiteln trots allt, även om det inte är stor.

Xavi har en del skador att ta hänsyn till, och det är inte på vilka spelare som helst. Pedri och Ousmane Dembélé saknas. I elvan finns egentligen ett frågetecken, och det är huruvida Xavi väljer att spela med två yttrar eller inte, och om det i så fall blir Ferran Torres eller Ansu Fati som tar platsen från start. Gavi är avstängd.

Truppen: ter Stegen, Peña, Tenas, Araújo, Christensen, Koundé, García, M.Alonso, Alba, Balde, Busquets, de Jong, Roberto, Kessie, Torre, Casadó, Raphinha, Ansu Fati, Ferran, Lewandowski.

Potentiell elva: ter Stegen – Koundé, Araújo, Christensen, Balde – de Jong, Busquets, Kessie – Raphinha, Lewandowski, Ferran.

Manchester United saknar alltjämt mittfältsduon Christian Eriksen och Donny van de Beek, och därtill finns frågetecken för de offensiva kuggarna Anthony Martial och Antony. Svenske mittbacken Victor Nilsson Lindelöf gör det bra när chanserna kommer, men mycket tyder på att det blir bänken på torsdagen.

Potentiell elva: De Gea – Wan-Bissaka, Varane, Martínez, Shaw – Casemiro, Sabitzer – Sancho, Fernandes – Rashford, Weghorst.

Det mesta tyder på att det kan bli en underhållande fotbollsmatch. Inget av lagen har egentligen speciellt mycket att förlora. För Barças del återstår bara för undertecknad att ännu en gång upprepa: Europa League-final senare i vår innebär att nio extra matcher har spelats under våren.

Vad det gör med jakten på en ligatitel kan var och en räkna ut.

Vad? Europa League, sextondelsfinal 2/2: Manchester United – FC Barcelona
När? Torsdag 23/2, 21:00
Var? Viasat / TV6

Jonathan Aronsson FältTwitter: @jaronssonfalt2023-02-22 21:00:00
Author

Fler artiklar om Barcelona