Parc des Princes, 2021-03-10 21:00

PSG - Barcelona

Inför PSG - FC Barcelona
Kan Barca lyckas med ännu en vändning mot PSG?

Inför PSG - FC Barcelona

Barca har ett 4-1 underläge att vända när man reser till den franska huvudstaden. Mirakel har skett mot PSG förr. Kan det hända igen?

FC Barcelona:
Då: Messi, Suarez, Neymar.
Nu: Messi, Dembele, Pedri (Griezmann?)

Då: Luis Enrique.
Nu: Ronald Koeman.

En hel del har hänt med laget sedan mirakelkvällen på Camp Nou för fyra år sedan. I truppen som reser till Paris finns det bara fyra spelare som var med om den största vändningen i Champions Leagues historia. Ter Stegen, Umtiti, Busquets och Messi. 

Nu är det ett annat lag som kliver ut på plan. Dembele har skruvat upp både tempot och målskyttet. Frenkie de Jongs djupledslöpningar och driv med bollen har gett laget en ny dynamik. Ynglingen Pedri spelar som om har varit med sedan den kvällen i Barcelona 2017. 
På bänken satt Luis Enrique, med sin tiki-taka/presspelshybrid. Nu sitter Koeman där, med ett omklädningsrum som verkar mer harmoniskt än vad det någonsin har varit sedan han tog över. Och en vilja att ge ungdomarna chansen på den stora scenen.

En elefant i rummet som vi måste prata om är backlinjen. Det är klart att varken Pique eller Araujo kommer att vara med. Kvar finns då Lenglet, Umtiti och Mingueza. Och att Mingueza låter som den mest säkra backen när man läser upp namnen högt säger en del. Ska det bli något spektakel så måste försvaret gör sitt.

Barcelona har sitt arbete klart för sig. Man måste göra minst fyra mål. Och man har ingenting att förlora. Om Messi kan vara sådär bra som bara han kan, då vågar jag lova att saker kommer att hända. 

FC Barcelonas trupp: Ter Stegen, Dest, Busquets, Griezmann, Pjanic, Braithwaite, Messi, Dembele, Riqui Puig, Neto, Lenglet, Pedri, Trincao, Jordi Alba, Matheus, Frenkie de Jong, Umtiti, Junior Firpo, Inaki Pena, Ilaix Moriba, Mingueza, Konrad. 

Ingen trodde på vändningen för fyra år sedan, just därför kanske vi ska tro på den imorgon kväll.

PSG:
Mest noterbart när det gäller PSG är att Neymar missar matchen. Även Bernat, Kean och Rico missar drabbningen. Trots det blir det självklart ett tufft motstånd. Vi såg alla vad Kylian Mbappe uträttade på Camp Nous gräsmatta för cirka tre veckor sedan.

Var: Parc des Princes, Paris
Vad: Åttondelsfinal i Champions League
När: 10/3, kl. 21.00
Sänds på: Viaplay och TV6

Om ni inte kan vänta till 21.00 för att se Barca så spelar Barcelona Femini sin åttondelsretur mot danska Fortuna Hjörring imorgon kl 15:55. Man har med sig en 4-0 ledning från första mötet. Den matchen sänds på Viaplay.

Emilio Valdés Bahri2021-03-09 18:58:16
Author

Fler artiklar om Barcelona