Abanca-Balaídos, 2021-11-06 16:15

Celta Vigo - Barcelona
3 - 3

Inför: Celta Vigo - FC Barcelona

Inför: Celta Vigo - FC Barcelona

Xavi är namnet på allas läppar – men först och främst står tre viktiga poäng på spel. Celta Vigo står för motståndet i vad som blir interimtränare Sergi Barjuáns sista match.

Det bär av nordöster ut, till Galicien och Balaídos, när eftermiddagmatch mot Celta Vigo stundar. I tisdagens Champions League-möte med Dynamo Kiev kammade Barça hem den första bortavinsten för säsongen – och nu är det hög tid att bryta den dystra sviten även i ligan.

Sergi Barjuán leder laget ut till en tredje, och sista, batalj innan Xavi återvänder hem Katalonien och Camp Nou.
“Jag ville vara en person, en tränare, nära spelarna under den här korta tiden.”, sa Barjuán på presskonferens inför matchen. “Jag har lärt mig många saker. Lyssna på spelarna som har lärt mig taktiska rörelser, hantera svåra situationer… På söndag återvänder jag, om Gud vill, till Barça B”.
Det är med en seger på de fem senaste ligamatcherna, och en svag niondeplats i tabellen, FC Barcelona reser till Vigo. Av de fjorton senaste ligamötena mellan klubbarna har Barça vunnit sex, förlorat fem och kryssat tre.

Barcelona har en diger skadelista att förhålla sig till. Neto, som har febersympton, är det senaste tillskottet – och brassen stannar därför hemma i Barcelona tillsammans med Piqué, Pedri, Dest, Sergi Roberto, O. Dembélé, Braithwaite och Kun Agüero. I matchtruppen finner vi målvakten Lazar Carevic och dribblingsglade yttern Ez Abde, som A-lagsdebuterade mot Alavés senast, från Barça B.

Truppen i sin helhet: Ter Stegen, Iñaki Peña, Carevic; Araújo, O. Mingueza, Lenglet, Umtiti, Eric, Jordi Alba, Balde; Sergio, F. de Jong, Nico, Gavi, Riqui Puig, Coutinho; Memphis, Ansu Fati, Demir, L. de Jong och Abde Ez.

Möjlig startelva: Ter Stegen; O. Mingueza, Eric, Lenglet, Jordi Alba; F. de Jong, Busquets, Nico; Gavi, Memphis, Ansu Fati.

Celta Vigo befinner sig blott två poäng från nedflyttningsstrecket efter endast en vinst av sex möjliga hemma på Balaídos under säsongen. Senast tappade laget, likt Barcelona, poäng borta mot Andoni Iraolas Rayo Vallecano. Slutresultatet skrevs till 0-0. Bäste målskytt är Santi Mina med fyra fullträffar, följt av klubbhjälten Iago Aspas på tre.

Tränare Eduardo Coudet, som varit i klubben sedan november 2020, har hittills ett hundraprocentigt facit mot FC Barcelona. Förra säsongens möte på Camp Nou slutade med en 1-2-seger till galicierna efter dubbla mål av just Vigo-sonen Mina.

Hos de himmelsblå finner vi också lite Blaugrana-koppling. Med i matchtruppen finns Denis Suárez, Nolito och Jeison Murillo som tillsammans samlat ihop 100 matcher för Barças A-lag. De förstnämnda har även representerat Barça B.
 
Spelare att hålla ögonen på i Celta är den spelskicklige vänsterbacken Javi Galán – och så klart anfallsduon Santi Mina och Iago Aspas. Värt att notera är att Brais Méndez saknas i truppen på grund av avstängning. Tungt avbräck. Santi Mina har skadebekymmer, men har likväl inkluderats i truppen.

Möjlig startelva: Dituro; Vázquez, Murillo, Araújo, Galán; Tapia; Denis Suárez, Beltrán, Nolito; Galhardo, Aspas.

Matchen blir den sista innan landslagsuppehållet. Därefter väntar El derbi Barceloní. På Camp Nou. Med Xavi på tränarbänken. Som vi längtar!

SOM-HI BARÇA!

***
Vad? Omgång 13, La Liga
När? Lördag 6/11, 16:15
Var? C More



 

William Åberg2021-11-05 18:35:00
Author

Fler artiklar om Barcelona