2020-01-04 21:00

Espanyol - Barcelona

Inför RCD Espanyol - FC Barcelona: El Derbi Barcelonés

Inför RCD Espanyol - FC Barcelona: El Derbi Barcelonés

Det nya decenniet smäller igång med pompa och ståt. Det är nämligen dags för ett katalanskt derby. De blåvita Blanquiazules tar emot inga mindre än FC Barcelona. Enligt sedvanlig press kommer inte Messi & company vara godkända ifall något annat än tre pinnar inkasseras.

RCD Espanyol

Periquitos ligger sist i tabellen med 10 poäng och har endast plockat två poäng på sina fem senaste matcher i ligaspelet. Problemet stavas defensiv. Laget har nämligen släppt in 11 mål på de fem matcherna. De har även under hela säsongen i ligaspelet släppt in 34 mål på 18 matcher. Espanyol har endast vunnit två matcher den här säsongen och ingen av dessa har varit på hemmaplan. Det enda sättet för de blåvita att chocka Barca är nog ifall Abelardo Fernandez - som är den tredje tränaren den här säsongen - har ett ess i rockärmen.

FC Barcelona

Harmoni kommer nog aldrig uppstå i Barcelona under Valverde, oavsett hur den här säsongen slutar. El Clasico var ett oerhört tråkigt skämt och utöver det har Barcelona presterat som en berg och dalbana, med väldigt låga berg och djupa dalar. Skon klämmer även vid vinst nuförtiden och jag är så trött på Valverde att jag inte ens finner tillräcklig inspiration att skriva någon uppdiktad förtröstan här. Med ett nyårsfirande i baken, ett derbytryck och en Ernesto utan plan - kan det eventuellt bli en tråkig start på det nya decenniet. Låt oss hoppas att så inte blir fallet. Vi hörs imorgon!


Vad: La liga, omgång 19.

Vart: RCDE Stadium, Cornellà de Llobregat. Barcelona.

När: Lördag 4/1, 21:00.

TV: CMORE.

Harald af Ugglas Åberg2020-01-03 16:02:48
Author

Fler artiklar om Barcelona