Estadi de Son Moix, 2022-10-01 21:00

Mallorca - Barcelona

Inför: RCD Mallorca – FC Barcelona
Lewandowski står på 8 mål denna säsong. Blir det fler mål mot Mallorca?

Inför: RCD Mallorca – FC Barcelona

Ligaspelet är tillbaka efter landslagsuppehållet. Barcelona har smittats av det nu klassiska “Fifa-viruset” då bland annat Koundé, Araújo och Memphis drabbats av skador. Nu kommer truppens bredd testas på riktigt – då Mallorca borta inleder en hektisk månad.

Nio matcher på 30 dagar. Så ser Barcelonas oktober ut, månaden innan VM drar igång. Men det är inte riktigt dags att tänka på den viktiga bortamatchen mot Inter i Champions League, ett kommande El Clásico eller att Bayern München kommer till Katalonien i slutet av månaden. 

Barcelonas spelschema i oktober:
1/10: Mallorca (borta)
4/10: Inter (borta)
9/10: Celta Vigo (hemma)
12/10: Inter (hemma)
16/10: Real Madrid (borta)
20/10: Villarreal (hemma)
23/10: Athletic Club (hemma)
26/10: Bayern München (hemma)
29/10: Valencia (borta)


På lördag inleds det kanske mest hektiska matchandet man har skådat, med Mallorca borta. Under landslagsuppehållet skadade sig Joules Koundé, en lårskada som håller honom borta i spel i cirka en månad. Värre slutade det för Araújo, som slet av en lårmuskel när Uruguay mötte Iran. Gode Ronald fick lämna den matchen redan efter en minut. Barcelona gjorde då som man brukar, skickade upp honom till Finland och geniet Lasse Lempainen. Kirurgen som tidigare opererat Ousmane Dembélé och flera andra storspelare. 

Xavi om skadorna:
– Det handlar inte om att hitta någon att skylla på. Skadorna är olyckliga, vi kom från en väldigt bra period. Nu är det dags att visa att vi har en fantastisk trupp, kommenterade han under en presskonferens. 

Även Bellerin (som dock inte var ute på landslagsuppdrag) skadade vaden och är out i cirka 3-4 veckor enligt uppgifter från Spanien.

Så här ser truppen ut som åker söderut till Mallorca:  Ter Stegen, Piqué, Sergio, Dembélé, Pedri, Lewandowski, Ansu Fati, Ferran, Christensen, Marcos Alonso, Jordi Alba, Kessie, Sergi Roberto, Raphinha, Eric, Iñaki Peña, Balde, Casadó, Gavi, Pablo Torre, Arnau Tenas.

Efter sex omgångar ligger Mallorca på en tiondeplats i ligan. Två segrar, två kryss och två förluster har det blivit för ö-laget. Barcelona är fortsatt obesegrade (fem vinster och ett kryss). Ytterligare en seger på lördag hade gett laget en bra start med tanke på vad som komma skall. 

Vad: La Liga, omgång 7
Var: Iberostar Estadí, Mallorca
När: 1/10, avspark 21.00. (Sänds på C More Fotboll)

Emilio Valdés Bahri2022-09-30 21:19:00
Author

Fler artiklar om Barcelona