Inför: Real Betis - Real Madrid

Inför: Real Betis - Real Madrid



Real Betis - Real Madrid 

Ancelottis mannar har verkligen steppat upp och levererat. Första plats i ligan är imponerande och avancemanget är redan klart i Champions League. Titta bara på de senaste matcherna, hur många skador som helst men ändå har tre poängen radats upp. Spelet ser mycket bättre ut och det är mycket svårare att läsa av marängerna. Det är givetvis något vi fans hoppas på håller i sig säsongen ut. Spelarna har växlat upp och många spelare presterar på högsta nivån. Det är kul att se hela laget tar ansvar och inte viker ner sig när andra spelare är skadade. Ancelotti måste förstå att en hel trupp måste bli involverade om titlar ska kammas hem.
Nu ska marängerna spela mot Betis på bortaplan och det är alltid en tuff match att spela. Betis ligger för närvarande på en sjunde plats i ligan och är två helt olika lag beroende på om det är en hemmamatch eller bortamatch. Det är ett starkt lag på hemmaplan och de kommer som vanligt vara taggade på att slå marängerna framför sina fans. Det är egentligen alla deras kryssmatcher som har hindrat de från att ta en topp fyra plats i ligan. Marängerna har dock ett bra facit på bortaplan mot just Betis och för att ta plocka hem alla tre poängen måste hela laget fortsätta att steppa upp.

Spelare som Rodrygo, Brahm Diaz och Bellingham måste hamna i farliga ytor för att luckra upp Betis försvar. Diaz och Bellingham rör sig i centrala ytor där de bryter motståndarnas linjer och på så vis kan de hitta Rodrygo/Joselu i farliga ytor bakom motståndarnas försvarslinjer. Vi får se också hur laget håller bredden nu utan Carvajal. Vazquez är inte lika bra som Carvajal på det mesta och vi får se hur Ancelotti löser detta. Madrid måste även så klart hålla tätt bakåt och inte tillåta ex-Madrid spelaren Isco få yta att leverera bollar till sina medspelare. Det här blir en nog en rolig match och förhoppningsvis fortsätter Real Madrid med sina form.


Ancelotti inför matchen: 

"Isco? Jag har tittat på honom, han har funnit tillbaka till sin nivå. Jag är glad för hans skull, han är en av de spelarna vi måste kontrollera mest." 

"Kepa och Lunin? Det är bra att jag har tillgång till två målvakter, men vi får se vem jag väljer." 

"Vi har haft tid att förbereda oss för den här matchen. Vi återhämtade oss väldigt bra. Ibland är det bra att ha mer tid till förberedelse, vi kan jobba mer på oss." 

"Det här blir en tuff match. Real Betis är väl organiserade och ett solid lag. Vi är självsäkra."


Potentiell startelva för Real Madrid:
Kepa; Vazquez, Rudiger, Alaba, Mendy; Valverde, Kroos, Modric; Bellingham; Rodrygo, Diaz



Potentiell startelva för Betis:
Silva; Ruibal, Pezzella, Riad, Abner; Rodriguez, Roca; Diao, Isco, Perez; Willian Jose



När: 2023-12-09
Tid: 16.15
Arena: Benito Villamarin
Domare: Cesar Soto Grado
Spelare att hålla koll på: Rodrygo (Real Madrid) & Isco (Real Betis)
 

Mehran MahmoudiMerreM892023-12-09 10:12:00
Author

Fler artiklar om Real Madrid