Inför Real Madrid-Manchester United: Allvaret börjar
Favorit i repris? Dags att bärga säsongens första titel!

Inför Real Madrid-Manchester United: Allvaret börjar

Det är dags för säsongen 2017/18 att äntligen dra igång och det i en titelmatch mot Europa League-mästarna Manchester United. Matchen är den 42:a europeiska supercupfinalen och Real Madrid är regerande mästare efter att ha besegrat Sevilla i förra årets final. Ska laget ta sin andra raka europeiska supercuptitel och bärga säsongens första eller ska Mourinho knäppa sin förra klubb på näsan och ta hem titeln till Manchester?

Real Madrids försäsong har inte varit bra, faktiskt på gränsen till riktigt dålig. Laget har spelat fyra träningsmatcher (Manchester United, Manchester City, Barcelona, MLS-All Stars) och summeringen är noll segrar, två oavgjorda och två förluster, där de båda oavgjorda matcherna slutade med en straffvinst och en strafförlust. Det är inget godkänt facit, oavsett karaktär på matcherna.
 
Målskyttet har kanske varit det största frågetecknet. När varken Benzema eller Gareth Bale gör mål trots speltid och Ronaldo är borta, vem ska då kliva fram i Moratas frånvaro? Just nu verkar det vara 20-årige Borja Mayoral, som förra året var utlånad till VfL Wolfsburg där han i Bundesliga gjorde två mål på nitton framträdanden. Men är det tillräckligt för att ersätta någon av Moratas kaliber?
 
Annars har det största problemet under försäsongen varit inställningen. Den har varit katastrofal. Kanske har det berott på den hårda fysiska försäsongsträningen, kanske har det berott på saknaden av motivation, kanske en kombination av båda. Oavsett vilket så måste inställningen och målskyttet förbättras radikalt om det ska bli seger ikväll. Glömmer vi bara bort försäsongen och lutar oss tillbaka på hur Real Madrid presterade förra säsongen så ska United inte vara några problem att besegra, men det är lättare sagt än gjort. Går det verkligen att slå om från så usla insatser på bara någon vecka? Ikväll får vi svaret.    
 
Manchester United med Mourinho i spetsen har gjort en betydligt bättre försäsong än vad Real Madrid har gjort. Laget har spelat sju träningsmatcher (LA Galaxy, Real Salt Lake, Manchester City, Real Madrid, Barcelona, Vålerenga, Sampdoria) och vunnit fem, spelat en oavgjord och förlorat en. Enda förlusten kom mot Barcelona och den oavgjorda matchen kom mot just Real Madrid, där man sedermera vann på straffar. Det är med andra ord ett ganska formstarkt United som flyger till Makedonien. Men också ett United under uppbyggnad. Någon vidare ordinarie backlinje verkar inte finnas än och 400-miljonersvärvningen Victor Lindelöf är redan ifrågasatt efter en mindre lyckad försäsong. Men Mourinhos defensiva tråkfotboll ska inte underskattas, den kan ibland vara snuskigt effektiv när det kommer till att stänga matcher och bevaka ledningar. Därför tror undertecknad att det är otroligt viktigt för Real Madrid att snabbt ta kommandot och göra första målet, annars kan det utvecklas till en riktigt tråkig tillställning där de vitklädda passar runt utan att hitta de där farliga lägena och United bara ligger rätt i sina positioner.
 

I Real Madrid har Toni Kroos kommit tillbaka från sin lättare skada som han ådrog sig borta i USA och Ronaldo är tillbaka med laget efter sin förlängda semester. Zidane har tagit ut följande 24-mannatrupp till matchen:
 
Målvakter: Navas, Casilla och Luca.
Backar: Carvajal, Vallejo, Sergio Ramos, Varane, Nacho, Marcelo, Theo och Achraf.
Mittfältare: Toni Kroos, Luka Modric, Casemiro, Marcos Llorente, Asensio, Isco, Kovacic och Dani Ceballos.
Anfallare: Ronaldo, Bale, Benzema, Lucas Vázquez och Mayoral.
 
Mest troligt kommer Ronaldo inte starta och det ska bli intressant hur Zidane väljer att formera laget, för utan Ronaldo har vi ingen riktig målskytt. Betyder det att Mayoral kommer få chansen från start eller har Zidane en annan plan? Kommer några av nyförvärven få chansen direkt, exempelvis Theo och Ceballos eller kommer Zidane starta med Kovacic? Den unge kroaten har varit en av få ljusglimtar under försäsongen.
 
Möjlig startelva Real Madrid:
Navas
CarvajalRamosVaraneMarcelo
KroosCasemiroModric
BaleBenzemaIsco
 

I Manchester United är Eric Bailly och Phil Jones avstängda, och förutom skadade Ashley Young, Marcos Rojo och Luke Shaw har Mourinho hela sin trupp till förfogande, vilken nyligen kryddats med Nemanja Matic från Chelsea.
 
Möjlig startelva Manchester United:
De Gea
ValenciaLindelöfSmallingBlind
HerreraCarrickPogba
MkhitaryanLukakuMartial
 
Tid: 20.45
Plats: Skopje, Makedonien
Sänds: TV3 Sport, Viaplay
 
Tips: 3-1
 
Mot säsongens första titel! Vamos!

Anton Dahlén2017-08-08 17:35:53
Author

Fler artiklar om Real Madrid