Reale Arena, 2022-04-21 21:30

Sociedad - Barcelona

Inför Real Sociedad – FC Barcelona: Trust the process!
Tillbaka, men i blåsväder.

Inför Real Sociedad – FC Barcelona: Trust the process!

Med dubbla hemmaförluster i ryggen söker Xavi och FC Barcelona att studsa tillbaka i ligaspelet.

Senast FC Barcelona gick in i en match med dubbla hemmatorskar i ryggen?

Våren 2003, efter förluster mot Deportivo la Coruna och Juventus.

Vad den statistiken betyder?

Förmodligen ingenting.   

För den Barça-inbitne råder nämligen inga tvivel: Katalanerna, under ledning av Xavi Hernández, går från klarhet till klarhet. Uttåget mot Frankfurt var sannerligen ett hack i kurvan, och huruvida den forne Barça-kaptenen är ”the real deal” återstår sannerligen att se – men ingen kan förneka att Xavi med relativt små medel har gjort FC Barcelona till ett bättre fotbollslag än vad Ronald Koeman någonsin lyckades med. Och detta utan tidernas störste till sitt förfogande.

Med andra ord finns ingen anledning till panik. Möjligen till sund skepsis, men definitivt inte till reaktionära ”takes” eller historierevisionism. Trust the process, som det brukar heta.

Och lita dessutom på att Barça kommer vilja studsa tillbaka imorgon kväll. I jakten på Champions League gästar katalanerna Real Sociedad på torsdagskvällen, och med endast tre poäng ned till femteplacerade Real Betis har Pedri och Co. knappast råd att tappa några fler poäng om de vill tillbaka till det fotbollseuropeiska finrummet.

Och på tal om Pedri. Förlusten mot Frankfurt resulterade i en hamstring-skada för 19-åringen, och således får Xavi klara sig utan sin fixstjärna på Anoeta. Sällskap får Pedri av Ansu Fati, Sergi Roberto och Samuel Umtiti, som även de brottas med skador.

Nedan följer matchtruppen i sin helhet, samt en tänkbar startelva. Notera att såväl Gerard Piqué som Ronald Araujo är tillbaka från sina respektive skadeuppehåll, redo att bilda mittlås i den blåröda backlinjen. En välbehövlig förstärkning, helt klart, med tanke på ”La Reals” uppåtgående formkurva (elva poäng på de senaste fem) och fortsatta drömmar om Europaspel.

Ter Stegen, Dest, Piqué, R. Araujo, Sergio, Riqui Puig, O. Dembélé, Dani Alves, Memphis, Adama, Braithwaite, Neto, Nico, Lenglet, L. De Jong, Jordi Alba, Ferran, F. De Jong, O. Mingueza, Eric Garcia, Aubameyang, Carevic, Gavi

MATS
Alves, Araujo, Piqué, Alba
Frenkie, Busquets, Gavi
Dembélé, Aubamayang, Ferran



Håll ögonen på:

Ousmane Dembélé

Säsongsrekord i antalet lyckade dribblingar mot Cádiz. Att påstå att Ousmane Dembélé har hittat formen, är knappast någon underdrift.


Gerard Piqué

Tillbaka från skada, men i blåsväder efter korruptionsanklagelser. Kan veteranen behålla fokus inför torsdagen?


Alexander Isak

The real deal, eller en talang i mängden? Efter en iskall säsong med La Real är det svårt att inte börja fundera…


David Silva

Gammal är äldst!


Matchfakta:

Vad: Omgång 33, La Liga
Var: La Anoeta, San Sebastian
När: 21:30
Sändning: Cmore

¡Visca el Barça!

Ruben Baronruben.baron94@gmail.com. @RubbaBaron2022-04-20 19:24:55
Author

Fler artiklar om Barcelona