José Zorrilla, 2020-12-22 22:00

Valladolid - Barcelona

Inför Real Valladolid – FC Barcelona: ”Mindre snack och mer verkstad”
Masterclass på ingång?

Inför Real Valladolid – FC Barcelona: ”Mindre snack och mer verkstad”

Mindre snack och mer verkstad, Koeman. Efter hemmakrysset mot Valencia söker FC Barcelona att studsa tillbaka mot Real Valladolid.


Real Valladolid:

2:a november: tre poäng, noll vinster och jumboplats.

21:a december: fjorton poäng, tre vinster och endast en förlust på de senaste sex matcherna.

Ni hör ju själva. Visserligen återfinns laget fortfarande på nedflyttningsplats, bara tre poäng ovanför tabelljumbon Osasuna – men på mindre än två månader har Real Valladolid lyckats vända på den negativa trenden, och efter lördagens bortapoäng mot Sevilla är känslan att det bara en tidsfråga innan ”Pucela” tar klivet ovanför strecket.

Och hemligheten stavas attityd. Det menar lagets tränare, Sergio Gonzalez, som talade med den spanska pressen under måndagen:

”Vi har visat upp en bra attityd. Det är sant att vi inledde säsongen dåligt – men sedan dess har jag sett en förändring. Vi känner mer, krigar hårdare, ställer upp för varandra. Känslan i laget är god.”


FC Barcelona:

”Vi behöver bli jämnare, fatta bättre beslut med bollen och agera bättre i försvarsspelet. Vi måste vara fullt påslagna under hela matcherna.”

Amen, Tintin. Men att säga och göra är två olika saker, och efter en minst sagt svajig säsongsinledning är det dags för mindre snack och mer verkstad.
 
Med början redan kväll. Efter tre raka hemmamatcher reser FC Barcelona till Valladolid och Estadio José Zorrilla, och trots att ”Los blanquivioletas” har en imponerande resultatrad bakom sig är det bara en sak som gäller Ronald Koemans manskap:

Tre poäng. Lördagens kryss mot Valencia innebar nämligen att Barça tappade ytterligare mark i den spanska toppstriden, och ska katalanerna ha någon som helst chans på ligatiteln vill det till att de onödiga poängtappen upphör. Och det snabbt.  

Truppen:
Ter Stegen, Dest, Arujo, Busquets, Aleñá, Griezmann, Pjanic, Braithwaite, Messi, Puig, Neto, Coutinho, Lenglet, Pedri, Trincao, Alba, De Jong, Umtiti, Junior, Iñaki Peña, Mingueza

Trolig startelva:
MATS; Dest, Araujo, Lenglet, Alba; De Jong, Busquets; Messi, Griezmann, Pedri; Braithwaite.

Skador:
Ansu Fati, Gerard Piqué, Sergi Roberto, Ousmane Dembélé.


Håll ögonen på:

Leo Messi

Lyckligare än på länge, om man får tro de senaste rapporterna. Masterclass på ingång?


Fabian Orellana

34 år gammal, men fortfarande rapp som en pisksnärt.


Marcos André

Real Valladolids kanske främsta anfallsvapen, med sin fysik och fart i djupled.


Riqui Puig

Bara för att.


Matchfakta:

Vad: Omgång 15, La Liga
Var: Estadio José Zorrilla, Valladolid
När: 22/12, 22:00
Sändning: Cmore


¡Visca el Barça!
 

Ruben Baronruben.baron94@gmail.com. @RubbaBaron2020-12-22 11:51:00
Author

Fler artiklar om Barcelona