Inför säsongen: Målvakter

Inför säsongen: Målvakter

I del ett av fyra kommer jag ta upp lite kring målvakterna i Real Sociedad under säsongen som kommer. Det är ca en vecka kvar till seriepremiären borta mot Valencia och såhär är statusen just nu.

Status just nu:
Real Sociedad sitter just nu med tre stycken målvakter som skulle kunna vara förstemålvakt. Det finns ingen uttalad förstemålvakt utom att den baskiska klubben i det långa loppet vill satsa på Alex Remiro. Remiro har stått de flesta träningsmatcher så det lutar åt att han får premiären.

Förra säsongen:
Under förra säsongen delade Rulli och Moya på platsen mellan stolparna. Båda två gjorde sina bra matcher men även lite sämre. Den uttalade förste målvakten var Rulli men efter en höst med svajande självförtroende och en del tavlor satt han inte lika säkert som innan. Moya fick chansen och tog den under några veckor. När sedan la real bytte tränare under vintern dröjde det inte länge innan Rulli var tillbaka mellan stolparna ingen. Det kändes som han behövde pausen från spelet ett tag för Rulli gjorde flera bra insatser när han var tillbaka och självförtroende växte för varje match.

Under sommaren:
Det blev klart ganska tidigt att Real Sociedad skulle göra klart med en ny målvakt från rivalen Athletic Bilbao. Även om det inte blev officiellt förrän i mitten av sommaren var alla säkra på att den unge baskern Remiro skulle komma. Detta har varit en liten form av prestige värvning för klubben då man menar att målvakten valde rivalen trots att han var tänkt som framtida målvakt i Bilbao. Vi fick honom på free transfer.
Det har samtidigt vart massa rykten om de två andra målvakterna Rulli och Moya. Eftersom laget plockade in en ny målvakt de tror på vill de även göra sig av med en annan. Det är framförallt Rulli som haft bud från fler talet klubben, däribland Porto, Monaco mfl. Det har även funnits rykten om att Mallorca ville ta tillbaka Moya (hans moderklubb). Men i det fallet har det inte kommit in något bud vad jag vet.

Vad tror jag om säsongen:
Jag tror att platsen som förstemålvakt är ganska öppen. Under försäsongen har tränaren Imanol ställt Alex Remiro i det flesta matcher men han har varit lite svajig. Jag tror ändå att han kommer få chansen i början men att de två andra kommer vara beredda strax där bakom. Känslan är att Alex Remiro blir förste keeper och att Miguel Angel Moya blir andre målvakt. Jag tror inte att Gero Rulli är kvar i San Sebastian när fönstret är stängt för alla i början av september.
 
Målvakter i truppen just nu:
Alex Remiro (Ny från At. Bilbao)
Gero Rulli
Miguel Angel Moya

Mike Billman@Zebillman2019-08-11 13:53:15
Author

Fler artiklar om Real Sociedad