Mestalla, 2022-02-20 16:15

Valencia - Barcelona

Inför: Valencia CF - FC Barcelona

Inför: Valencia CF - FC Barcelona

I den 25:e omgången besöker Barça Mestalla för att återta en topp 4-plats. Ett idag defensivt inriktat motstånd ska luckras upp i vad som ses komma bli en svår och jämn match.

Efter 1-1 mot Napoli i Europa League-debuten, vrids fokuset om till ligan. Där hittar vi Barça på en sjätte plats och två färre matcher spelade. Med ett tufft spelschema och lite vila, ska Barça ställa ut laget igen mot ett svårknäckt Valencia på bortaplan. Torsdagens resultat mot Napoli kan argumenteras för att det inte speglade insatsen, där Barça återigen visade på en stark offensiv utan önskat antal mål. De har tagit steg för steg i utvecklingen av det offensiva spelet och spelidén ser mer och mer tydlig ut. Här gäller det att ha tålamod och effektiviteten kommer att vara nyckeln.

I de tidigare mötena lagen emellan, har Barça fått resultaten med sig. Det har dock varit med uddamålet då inget kommer gratis mot ett Valencia som har sitt fokus inställt på försvar och snabba kontringar i dessa matcher. Bortamatcher på Mestalla har alltid varit en utmaning. Även med laget som Luis Enrique och Pep Guardiola ställde ut på planen, hade de svårt att knäcka Valencia och det kommer nog inte att se annorlunda ut denna gång för Xavi.

Valencia hittar vi på en tolfte plats i ligan. Statistiskt sett, är de laget som ägnar sig mest till maskning och förstörning av spelet i Europas 5 största ligor. Bollen är endast i spel 49,49% av tiden i deras matcher. De har också fått flest gula kort och frisparkar emot sig i La liga. Valencia har dock ännu inte lyckats vinna en match under 2022 och har förlorat 4 av de 6 senaste matcher de spelat. 

Det finns dock en baksida här. ”Los Ché” har i de senaste matcherna ställs mot bästa lagen i ligan i form av Real Sociedad, Sevilla, Atlético Madrid och Real Madrid. Samtidigt som de haft svårt att ställa ut sin ordinarie startelva, då spelarna drabbats av Covid och skador. Trots detta har Valencia stått upp bra mot dessa motstånd.

Matchbilden kommer vara som väntad. Barcelona äger bollen och hemmalaget bjuder inte på något gratis. Valencia står för en kompakt defensiv med inriktning på snabba kontringar. Därför får hoppas att Ferran Torres har ställt om siktet, till skillnad från mötet med Napoli där anfallaren stod för ett gäng enkla missar. Här tros också Pedri vilas och Dembélé ta en plats i startelvan efter en fin insats i förra matchen. Slutligen kommer chanserna inte komma lika ofta som förra matchen och som sagt måste Barça ta vara på sina lägen och vara effektiva.

Tre poäng är enda alternativet om katalanerna vill återta en plats i toppen för att nå målet om spel i Champions League nästa säsong. En tuff match väntar.

Håll ögonen på: 

Ferran Torres

Barças väntade målskytt kommer till många skottlägen. Är siktet inställt så kan anfallaren vara skillnaden mellan vinst och förlust.

Goncalo Guedes

Valencias bästa målgörare för tillfället och en bra kontringsspelare. Gäller att se upp här!

Troliga startelvor:

FC Barcelona (4-3-3): Ter Stegen: Dest, Araújo, Eric, Alba; F. De Jong, Busquets, Gavi; Traoré, Ferran

Valencia (4-4-2): Mamardashvili; Foulquier, Diakhaby, Alderete, Gayà; Soler, Guillamón, Moriba, Gil; Guedes, Duro

¡Visca el Barça!
 



Vad? La Liga, omgång 25: Valencia CF – FC Barcelona
När? Söndag 20/2, 16:15
Var? C More

 

Jacob Norbergjacobnorberg96@gmail.com@Joppe962022-02-20 12:05:00
Author

Fler artiklar om Barcelona