Kan Eibar hänga kvar mot alla odds?
Det är nu eller aldrig för Eibar!

Kan Eibar hänga kvar mot alla odds?

Det är två matcher kvar av den spanska säsongen, höstens absolut största överraskning Eibar har tappat allt vad självförtroende heter och har endast plockat 4 poäng under vårsäsongen.

Innan juluppehållet kändes Eibar som ett stabilt La Liga lag, man hade skrapat ihop hela 27 poäng och parkerade på en hedersam 9:e plats.  Det man såg då finns det inte mycket kvar av nu, den otroliga kämpaglöden och inställningen hos spelarna har avtagit. Ipurua är inte längre den hemmaborg som den en gång var. Det så kallade flytet finns inte där längre, istället för att göra ett mål i slutet av matchen är det nu istället ett insläppt. Istället för en offsideavblåsning är det nu istället mål för motståndarna.

Men trots denna katastrofala vår så finns ännu hoppet kvar hos “Los Armeros” från de baskiska bergen, det är som sagt endast 2 omgångar kvar. Motståndet består av bottenkonkurrenterna Getafe samt de redan avhängda Cordoba, antagligen kommer det krävas minst en vinst för att kunna säkra spel i den högsta divisionen även nästa år.  Just nu är det fyra lag som är med i kampen om att hänga kvar: Eibar, Deportivo, Granada samt Almeria.  Två av lagen kommer att åka ur, det är helt öppet inför sista omgångarna huruvida det kommer att gå. Almeria har ett litet förspång med sina 32 poäng medan resterande har 31.

Nu hoppas vi på Eibarredaktionen verkligen det ska gå vägen och att det nya kontraktet ska säkras.

AUPA EIBAR!!

Jakob Freberg2015-05-14 17:09:51
Author

Fler artiklar om Eibar