Klart: Celta Vigo värvar från Fiorentina

Klart: Celta Vigo värvar från Fiorentina

Celta Vigo förstärker laget med Facundo Roncaglia från Fiorentina. Högerbacken ska läkarundersökas de närmaste dagarna men förväntas skriva på för fyra år.

En av positionerna som Celta Vigo velat förstärka är högerbacksplatsen och det är nu gjort. ”De himmelsblåa” värvar Facundo Roncaglia från Fiorentina som han tillhört de senaste fyra åren, säsongen 2014-15 var han utlånad till Genoa.

Högerbacken har ännu inte genomgått sin läkarundersökning och skrivit på det slutgiltiga kontraktet men om inget oväntat händer så är allting klart inom de närmsta dagarna. Roncaglia har stor erfarenhet från Serie A men även från det argentinska landslaget där han i somras deltog i Copa America men förlorade i finalen mot Pablo Hernández, Fábian Orellana och Marcelo Díaz Chile.

29-åringen fostrades i Boca Juniors i sitt hemland och spelade bland annat en säsong på lån i Espanyol. Högerbacken har även gjort 13 matcher för Fiorentina i Europa League, en turnering som Celta Vigo ska delta i nästa säsong.

Roncaglia är Celta Vigos tredje värvning under sommaren och kommer att skriva på ett kontrakt för fyra år. Han kommer gratis eftersom hans kontrakt med Fiorentina gått ut och nyförvärvet kan även spela som mittback men trivs bäst till höger.

Klubben har på sin hemsida lagt upp en lista med tio saker om spelaren som bland annat är att han kallas för ”El Torito” och att han haft Eduardo Berizzo tidigare.
Tränaren ska ha varit väldigt sugen på att värva Roncaglia och Celta Vigo har försökt få ihop affären i flera veckor. De fick konkurrens från flera turkiska klubbar och det uppstod först diskussion om att högerbacken ville ha ett fyraårskontrakt, något som ”de himmelsblåa” sedan gick med på.

Madinda lånas ut

Det är även klart att Celta Vigo lånar ut Levy Madinda till Gimnastic de Tarragona under nästa säsong. Mittfältaren fick lite speltid under det gångna året och klubben hoppas att han kan ta nästa steg i sin utveckling i den katalanska klubben som spelar i spanska andra divisionen.   

Tobias Skagerström2016-07-13 12:58:07
Author

Fler artiklar om Celta Vigo