Klart: Fjärde värvningen presenterad

Klart: Fjärde värvningen presenterad

Celta Vigo har gjort klart med Pione Sisto från FC Midtjylland de kommande fem säsongerna. Den danske talangen kan spela på flera positioner och ska presenteras efter klubbens turné i Italien.

I måndags offentliggjorde Celta Vigo sin fjärde värvning under sommaren. Pione Sisto ansluter från den danska klubben FC Midtjylland och har skrivit på för fem säsonger. Han klarade den medicinska undersökningen och anslöt till lagets träningsläger i Italien.

Pione Sisto är född 1995 och kan spela på flera offensiva positioner. På Celta Vigos hemsida beskrivs han som en mångsidig spelare som är snabb och målfarlig. Han kostar 6,7 miljoner euro med olika klausuler som kan påverka totalsumman. Enligt uppgifter ska två andra spanska klubbar varit intresserade, däribland Valencia, men mittfältarens val föll på ”de himmelsblåa” som varit intresserade av honom i flera månader.

− Celta Vigos intresse började förra året. Det är en drömdestination för mig, de spelar vacker fotboll och är en stor klubb. Jag tror att La Liga passar mitt spelsätt och jag hoppas utvecklas ytterligare här, säger Sisto.

Vid 21 års ålder har Sisto gjort 109 matcher (9 stycken i Europa League) och gjort 27 mål. Han senaste säsong var extra framgångsrik.

I Celta Vigo blir han klubbkamrat med landsmannen Daniel Wass och Sisto debuterade för det danska landslaget i september. Mittfältaren har även gjort fyra mål i två kvalmatcher till Europa League den här säsongen för FC Midtjylland.

När Celta Vigo kommer tillbaka från sitt träningsläger i Italien kommer Sisto att presenteras för fansen. Värvningen av 21-åringen är ännu ett tecken på att klubben och Eduardo Berizzo vill ha en ung trupp.

Det är få spelare som är över 25 år och den genomsnittliga åldern är just 25. Gustavo Cabral och Fabián Orellana som båda är 30 år är de äldre spelarna i truppen.

Tobias Skagerström2016-08-05 17:30:53
Author

Fler artiklar om Celta Vigo