Krig
Slutet är nära.

Krig

Knappt ett dygn senare, och det har fortfarande inte sjunkit in. Leo Messi vill lämna Barça.

Knappt ett dygn senare, och det har fortfarande inte sjunkit in.
 
Leo Messi vill lämna FC Barcelona. Samstämmiga uppgifter gör gällande att argentinaren har bestämt sig, och enligt bland andra trovärdiga journalisten Alfredo Martinez (Onda Cero) skulle inte ens president Bartomeus omedelbara avgång rucka 33-åringens position.
 
Inte för att han någonsin skulle ha avgått, i och för sig. Men ändå: Så sent som för några timmar sedan närde åtminstone jag en förhoppning om detta kanske – bara kanske – var Messis sätt att tvinga fram förändring. Att det, för att parafrasera Sportbladets Simon Bank, handlade om ett maktkamp mellan Messi och Bartomeu snarare än om en genuin önskan att lämna. 
 
Önsketänkande, skulle det visa sig. Och det slutar inte där: Att döma av Ramon Planes presskonferens, som ägde rum i samband med presentationen av Francisco Trincão (har en presentation någonsin varit dystrare?), har klubben inga som helst planer på att släppa argentinaren för mindre än 700 miljoner euro.  
 
Vilket bara kan betyda en sak: Krig. Inte det krig man höll tummarna för, märk väl, men krig inte desto mindre. Och är det något vi kan räkna med, så är det att huvuden kommer att rulla. 
 
Fortsättning följer.

Ruben Baronruben.baron94@gmail.com. @RubbaBaron2020-08-26 16:19:00
Author

Fler artiklar om Barcelona