La Setmana Blaugrana - v.12: Återkomsten, tabben & statistiken

La Setmana Blaugrana - v.12: Återkomsten, tabben & statistiken

Vi har för nuvarande mycket att glädjas åt i klubben. Låt oss rida på den vågen ett bra tag framöver. Trots landslagsuppehåll, finns det saker att ta upp även denna gång. Häng med!

We are back

Kanske pekade Piqué ut vad vi alla tänkte på med sin tweet efter Clásico-vinsten. Mittbacken var snabb med att tweeta ut “We are back” efter matchen. Känslan är att det ligger något i det då Barcelona såg överlägsna ut i långa perioder. Kanske har en ny låga tänts i mittbacksgeneralen tack vare de senaste resultaten, då han i en intervju med BarçaTV+ efter sin 600:e match berättar om att han inte har några tankar på att gå i pension ännu.
  
Efter tre säkra poäng mot ligaledarna, innebar det att Real Madrids vinst-streak är avbruten och att avståndet till Sevilla är nedkortat till tre poäng. Samtidigt som Barça har en match mindre spelad än andalusierna. Nästa ligamatch kommer vara desto viktigare, då dessa två lag möts för att fightas om andraplatsen bakom marängerna.

Real Madrids tabbe

Supertalangen Pedri berättade tidigare i veckan om hur han fick nobben av de vita från Madrid bara dagar innan han skrev på för Barcelona 2020. 

“Jag tränade med Madrid i tre dagar och senare när A-laget spelade match, fick jag träna med B-laget. Efter en kort tid berättade tränarna att jag inte hade nivån att vara där och att de skulle fortsätta att leta vidare”,  berättade han för Marca.

“Först tyckte jag inte om att bli nobbad, men senare motiverade det mig istället att jobba hårdare. Nu är jag exakt var jag vill vara (i Barcelona). Jag har aldrig fått veta vem det var som sade nej till mig i Real. Men jag hade velat berätta för honom att jag väldigt nöjd i Barça”, säger han och flinar lite lätt.

Vi kan alla vara glada att Pedri hamnade i Barcelona. Mittfältaren bär nu nummer 10 i det spanska herrlandslaget och spelar en stor roll i Barça. Intressant hur svängdörrarna öppnas och stängs mellan Real Madrid och Barcelona. Allt från Vinicious Jr till Pedri. Saker kan snabbt förändras.

Ett jobb och ett mål

Barça B har ett jobb; att inte bli nedflyttade. Efter flera dåliga resultat, inte vad de förväntade sig i starten av säsongen, är det nu det enda målet att sikta mot. 

Viktigt så här i sista delen av säsongen, att se till att plocka varenda poäng som går och desto viktigare att vinna matcherna mot de andra lagen som slåss mot nedflyttning. Förra lördagen skulle bjuda på en sådan match, där Barça B lyckades knipa åt sig tre poäng i en jämn kamp som slutade 2-1. Det skulle placera dem två poäng ovanför nedflyttningsstrecket.

Nästa match spelades under söndagen mot bottenlaget i serien. Även om Betis Deportivo Balompie är sämst i serien, skulle det bli en tuff match då vinsten satt onödigt långt inne. Men detta resultat återfinns nu Barça B på en tolfte plats och kanske kan det skapa lite lugn i truppen. 

En annan positiv nyhet var att vänsterbacken Alejandro Balde, som varit skadad i tre månader, nu är tillbaka. Håller han sig skadefri kan vi nog räkna med att han snart kommer kunna etablera sig i A-laget på riktigt.

Heta på marknaden

“Det är mer eller mindre bestämt. Saker kommer att bero på försäljningar också, men vi kommer att minst värva fyra spelare under nästa övergångsfönster”, sa Laporta tidigare i veckan.

Enligt ryktena har Barcelona mer eller mindre har gjort klart med Franck Kessié och Andreas Christensen som bosmanvärvningar. 

Andra som florerat är namn som Lewandowski, Mazraoui, Salah, Azpilicueta och Raphinha. Den sistnämnda uppges vara närmast en övergång.

Dessa rykten kommer vara högst beroende av vilka spelare som lämnar. Där har vi ett flertal. De största namnen är Dembélé, Depay och Adama Traoré. Dembélé, som länge setts vara oönskad av fansen, har nu lyckats vända på busvisslingar till applåder efter sina fina insatser. De flesta hoppas nog nu på att han blir kvar i klubben, samtidigt som det verkar som att han själv vill stanna då han sägs vara öppen för ännu ett nytt kontraktsförslag.

Samtidigt har Barcelona ännu inte förlängt med supertalangerna Araújo och Gavi. Det måste prioriteras.

Ostoppbara

25 matcher. 25 vinster. En ligatitel. Målsnitt på 5.67 per match. Kaptenen med Ballon d’Or i bokhyllan. Kvartsfinal i Champions League. 136 mål gjorda. 6 mål insläppta. Näst bästa lag ligger på 55 gjorda mål..

Nej, det inte stats från min från min tränarkarriär i FIFA22. Det är stats från Barça Femenís nuvarande säsong i Primera Division. Perfektion är ordet!

Skillnaden mellan Barcelona och resten är enorm. Pricken på i:et vore om de skulle lyckas med att vinna alla matcher denna säsong. De skulle då bli de första att någonsin åstadkomma den bedriften i ligan.

Listan med rekord som laget har radat upp är helt otrolig. Ska vi tro stjärnan Alexia Putellass ord ska detta bara vara början.

Det var allt för denna vecka! På återseende nästa måndag!
 

Jacob Norbergjacobnorberg96@gmail.com@Joppe962022-03-28 06:00:00
Author

Fler artiklar om Barcelona