La Setmana Blaugrana - v.47: Dilemman och vintervärvningar!

La Setmana Blaugrana - v.47: Dilemman och vintervärvningar!

Ny vecka, nytt nyhetssvep från Barçaredaktionen!

Foten

Och vi inleder med de goda nyheterna.

I veckan stod det nämligen klart: FC Barcelonas chefsläkare, Lluís Til, har fått foten. Enligt tidningen Sport blev skadeåterfallen på Ansu Fati och Pedri droppen för den blåröda ledningen, och i jakten på en permanent ersättare kommer därför Xavi Valle – till vardags i Barça B – att fylla den vakanta positionen.

Beslutet följer månader av kritik mot lagets läkarteam, och sedan Xavis ankomst i början av november har hela sex lagläkare redan fått lämna klubben.


Förhoppningen

Skadeåterfall för Ansu Fati och Pedri, alltså.

Och prognosen är mörk. Åtminstone för Pedri, som enligt tidningen AS inte kommer att spela fotboll förrän tidigast nästa år.

För Ansu läget bara halvmörkt. Till helgens drabbning med Real Betis kommer han visserligen att saknas, men får man tro de senaste rapporterna finns det en möjlighet att 18-åringen är fit for fight till veckas resa till München. En möjlighet som klubben naturligtvis vill ta, i och med matchen enorma betydelse.


Dilemmat

Och på tal om möjligheter.

Att påstå att Yusuf Demirs tid i FC Barcelona har varit turbulent, är knappast någon överdrift. På bara några veckor gick österrikaren från anonym b-lagsvärvning till hajpad a-lagstalang, och fick man tro rapporterna var det bara en tidsfråga innan klubben skulle aktivera den 10 miljoner euro dyra utköpsklausul som fanns – och fortfarande finns – inskriven i artonåringens låneavtal.

Men icke. Sedan dess har hajpen nämligen svalnat, och får man tro tidningen Sport kan det rentav vara färdigspelat för Demir i Barçatröjan. Detta, på grund av den klausul som säger att katalanerna måste aktivera köpoptionen om artonåringen når ett visst antal spelade minuter i a-laget.


Uppgörelsen

Och vem vet – kanske har Yusuf Demir Ronald Koeman att skylla för klubbens plötsliga helomvändning?

I veckan landade nämligen beskedet: Barça har nått en ekonomisk uppgörelse med Ronald Koeman. Som bekant fick holländaren sparken i början av november, och enligt tidningen El Periodico tvingas klubben betala – ja, ni gissade det – tio miljoner euro i kompensation.

 
Fönstret

Vilket, avslutningsvis, leder oss till vinterns transferfönster.

FC Barcelona fortsätter nämligen att omgärdas av silly-rykten. Dani Olmo, Ferran Torres, Raheem Sterling, Kingsley Coman, Denis Zakaria – listan på namn som kopplas ihop med katalanerna är både lång och dyr, och visste man inte bättre kunde man nästan tro att klubben inte var barskrapad! Att klubben inte är fattigare än en kyrkråtta, och endast har möjlighet att gå efter bosman-spelare i vinter!

 *Ruben suckar djupt, och ser framför sig presentationen av Kevin-Prince Boateng*


Det var allt för den här veckan! Simma lugnt, och på återseende nästa måndag!


Källor: sport.es, elperiodico.com, as.com, barcablaugranes.com, fcbarcelona.com
 

Ruben Baronruben.baron94@gmail.com. @RubbaBaron2021-11-29 15:15:58
Author

Fler artiklar om Barcelona