La Setmana Blaugrana - vecka 2: Valkaoset
Rött ljus för presidentvalet.

La Setmana Blaugrana - vecka 2: Valkaoset

Klubben, journalisterna och slutkandidaterna. Sex olika röster, som tillsammans ger en helhetsbild av det blåröda valkaoset. Det är måndag morgon, och dags för årets första La Setmana Blaugrana!


Klubben

”Regeringen har förmedlat till klubben att den rådande epidemiologiska situationen gör det omöjligt att godkänna utomkommunala resor den 24 januari för medlemmar som saknar vallokal i deras kommun, i och med den höga rörlighet som skulle följa.

Klubben har å sin sida konstaterat omöjligheten i att hålla val på det schemalagda datumet och samtidigt följa regeringens rörlighetsbegränsningar, varför valdatumet måste försenas.

Vidare har klubben bett den katalanska regeringen att utvärdera möjligheten att anpassa den nuvarande lagstiftningen i syfte att möjliggöra omröstning via post på det nya valdatumet – en förfrågan som regeringen har åtagit sig att studera.”

 
Journalisterna

Lluís Marcaró (Sport)

”Om hälsomyndigheterna nu anser att det är en fara att 50 000 människor går till val (till elva olika platser, märk väl, inklusive Camp Nou och Palau Blaugrana), varför tillåter de då miljontals människor att resa med kollektivtrafik för att ta sig till jobbet? Om vi kan bryta nedstängningen för att ta oss till jobbet, varför kan vi inte bryta den för att gå och rösta? Lite konsekvens, snälla…”

Ernest Benach (MD)

”Jag förstår inte hur man kan anse att valet borde hållas nu. Det är en förolämpning mot alla de medlemmar som inte hade haft möjlighet att rösta. Att sätta Barça framför människors hälsa borde inte vara förhandlingsbart.”


Kandidaterna

Joan Laporta (Estimem el Barça)

”De har informerat oss om att valet kommer att skjutas fram.”

”7 mars är ett datum som övervägs. Det är inte optimalt, men skulle troligtvis tillåta högre valdeltagande. Den lokala regeringen har accepterat klubbens förfrågan om poströstning, och mycket pekar på att smittspridningen kommer att ha minskat i slutet av februari eller början av mars.”

”Eric Garcia kommer inte i vinter. Vi kan inte ge ledningen mandat att fatta sådana beslut, med tanke på den ekonomiska situation som klubben befinner sig i.”


Víctor Font (Sí al Futur)

”Barcelona kan sova lugnt trots denna försening.”

”Så länge vi ser till att valet blir av den 7 mars, och att poströstningen implementeras, kommer förseningen inte ha några större negativa konsekvenser.”

”Det finns en välvilja mellan alla inblandade. Ledningen kommer fortsätta att hålla i tyglarna, men inga beslut kommer fattas utan kandidaternas godkännande.”


Toni Freixa (Fidels al Barça)

”Beslutet är sunt – Barça är i goda händer.”

”Vi får inte glömma att ledningen också har gjort bra saker. Jag tar dem inte i försvar, men eftersom valet ändå skulle ha ägt rum i mars hade de lika gärna kunnat fullfölja mandatperioden. Det hade besparat oss mycket anspänning det senaste halvåret.”

”Nu är det en fråga om två olika modeller: vår modell, som vill bevara Barças självständighet, eller de andra kandidaternas modell, som uppenbarligen vilar på politiska, ekonomiska och mediala intressen.”


Det var allt för den här veckan! Ta hand om er, och på återseende nästa måndag. :)

Källor: mundedeportivo.com, sport.es, fcbarcelona.com
 

Ruben Baronruben.baron94@gmail.com. @RubbaBaron2021-01-18 09:28:00
Author

Fler artiklar om Barcelona