La Setmana Blaugrana - vecka 3: Sömnlösa nätter, eviga sagor och datumspekulation

La Setmana Blaugrana - vecka 3: Sömnlösa nätter, eviga sagor och datumspekulation

God morgon och välkomna till denna veckas svep, hoppas ni sovit gott!

Sömnlösa nätter

Jag hoppas att ni åtminstone sovit bättre än vad Ilaix Moriba gjorde natten till i torsdags. Efter att den unge mittfältaren fått reda på att han skulle starta sextondelsfinalen i Copa del Rey mot Cornellà, så kunde han inte sova en blund enligt honom själv. Trots sömnbristen så gjorde Moriba en fin insats i 2-0vinsten. 18-åringen, som är bofast i Barcelona B's startelva, är den tredje ungdomsspelaren som fått chansen den här säsongen efter Oscar Mingueza och Konrad de la Fuenta. Nog har vi inte sett det sista av nämnda herrar i Barcelonas A-lag. En lyckad debut till trots så håller Moriba fötterna på jorden i kommentarerna efter matchen:

"Jag tar det dag för dag. Jag måste fortsätta göra min grej och vara medveten om att Barcelona B är mitt lag tillsammans med Pimi, som jag är väldigt tacksam för"

Kul!

Dålig stämning

Lika många glädjerop var det inte tre dagar senare efter förlusten mot Athletic Club i supercupfinalen. Särskilt inte från dubbla målskytten Antoine Griezmann som efter matchen var märkbart irriterad på allt och alla. Först gav han intervjuande journalisten en känga genom att svara "Vad tror du?" på frågan om hur det kändes direkt efter slutsignal.

Vidare fortsatte Griezmann med att kritisera försvaret och Marc-André ter Stegen genom att förklara: "Vi försvarar dåligt. Vi kommunicerar inte. När bollen rör sig och du måste börja springa så måste någon skrika. Ibland skriker någon och ibland inte".

Det har i svallvågorna av detta ryktats om att Griezmanns efter matchen-intervju inte uppskattats i omklädningsrummet och skapat dålig stämning eftersom han indirekt slänger sina lagkamrater under bussen. Vad man tror om det ryktet får var och en avgöra själv.

Eviga sagan

När gick det en dag senast utan att man hörde ett transferrykte runt Lionel Messi? December 2011 någon gång kanske. Eller var det i den vevan som han började följa Chelsea på Instagram? Hur som helst, denna gång är det (återigen) PSG som målas upp som nästa potentiella klubbadress för argentinaren. Nåväl, nästan i alla fall.

Detta efter att Paris Saint-Germains sportchef Leonardo medgett att PSG följer vad som händer med Messis kontraktsituation:

"Stora spelare kommer alltid vara på PSGs lista men just nu är det inte rätt tid att prata eller drömma om detta. Men vi är bland dem som följer detta väldigt noggrant. Fyra månader i fotboll är en evighet, särskilt nu för tiden"

Ska vi gissa på att detta blossar upp ordentligt i samband med Champions Leagues åttondelsfinaler i februari?

Skam den som ger sig

Det finns alltid två sidor av ett och samma mynt, det är sedan gammalt. Därför finns det givetvis lika många som tror på att Messi lämnar Barcelona som tror på att han stannar i klubben. Joan Laporta tillhör den sistnämnda gruppen. Den nygamle presidentkandidaten uttalade sig i veckan om en av de största frågorna i klubben just nu:

"Messi kan övertygas, jag tror att han vill stanna. Samtalet jag måste ha med honom kommer vara ett allvarligt sådant, när vi kan erbjuda honom något stabilt. Förseningen av valet gynnar varken Barcelona eller Leo, som behöver en president och ledning för att kunna förnya"

Datumspekulation

Vi avslutar detta svep där förra veckans svep hade sitt fokus, nämligen på det stundande presidentvalet. Det har tidigare pratats om att 7 mars är Dagen med stort D men i veckan har det florerat uppgifter om att det kan komma att hållas tidigare än så. Närmare bestämt den 28e februari. Interimspresidenten Carles Tusquets ska i veckan ha samlat alla tre presidentkandidater för ett möte för att diskutera möjligheten att tidigarelägga valet. Ännu är inget nytt datum kommunicerat, men det sägs alltså siktas på 28 februari. Nu kanske en vecka inte låter som särskilt mycket men i situationen som klubben befinner sig i just nu kan så lite som sju dagar vara av största vikt.

Tack för idag, ses igen nästa vecka!

Källor: football-espana.net, barcablaugranes.com, marca.com

Dino Curovacdinocur2021-01-25 06:00:00
Author

Fler artiklar om Barcelona