La Setmana Blaugrana – v.35: Here´s looking at you, kid!
Frälsaren?

La Setmana Blaugrana – v.35: Here´s looking at you, kid!

Fatis återkomst, Griezmanns prislapp och Pjanic brutala sågning. Detta, och mer, sätter nyhetssvepet tänderna i den här veckan! Häng med!


Den långa vintern

Och vi inleder i moll. Såklart.

En månad in i säsongen är känslan nämligen densamma: Barça, både som klubb och lag, befinner sig på botten. Ekonomin är paj, samtidigt som Leo Messi har flytt sin kos, och bortsett från La Masías ganska plötsliga överproduktion – med spelare som Nico Gonzalez och Gavi på tröskeln till A-laget – är det svårt att överhuvudtaget se några rent sportsliga ljuspunkter inför Barça-säsongen 21/22. Åtminstone för mig.

Och då nämner jag inte ens själva prestationerna. De halvkassa, rent ut sagt dödstrista prestationerna, som ytterligare har förstärkt känslan att Barça går en lång, mörk och jävlig vinter till mötes. Utan några som helst titelchanser, och med nattkungen själv, Ronald Koeman, kvar på sin järntron.

Om bara en frälsare var på väg…


Frälsaren (?)

Frälsare är ett starkt ord. Jag vet.

Och innan ni säger något: Jo, jag vet hur vanskliga korsbandsskador kan vara. Och nej, jag vet han aldrig kommer att bli någon Leo Messi. Eller någon Ronaldinho, för den delen.

Men ändå. Är det någon som kan ingjuta lite framtidstro i detta FC Barcelona, så är det Ansumane Fati – den spansk-bissauguineanska tonårssensationen, tillika katalanernas nya nummer tio.

Ja, ni läste rätt. Länge spekulerades huruvida Kun Aguero skulle ta över Leo Messis nummer tio – men under onsdagen landade nyheten att 18-årige Ansu kommer att iklä sig det legendariska numret, när han (om man får tro uppgifterna) gör sin efterlängtade återkomst mot Granada den 20:e september.

Here´s looking at you, kid!


Floppen

Och på tal om återkomster.

Under tisdagen briserade slutligen transferbomben: Antoine Griezmann lämnar FC Barcelona för Atlético de Madrid. Sommaren 2019 värvades fransmannen för 120 miljoner euro, med en lön på nästan 30 miljoner euro per säsong – men två floppartade säsonger senare är fiaskot ett faktum, och till ett reapris av 40 miljoner euro väljer katalanerna att sälja tillbaka superstjärnan till toppkonkurrenten Atléti, där han tveklöst kommer göra succé och skjuta klubben till sin andra raka ligatitel…

Man blir så jävla matt.


Sågningen

Så över till något helt annat.

Nämligen Miralem Pjanic. Och bosnierns inte så varma känslor för Ronald Koeman, som han avslöjade i en intervju med tidningen Marca i samband med sista-minuten-flytten till Besiktas:

”Det var väldigt svårt att acceptera situationen. Han, tränaren, skulle aldrig förändras. Han såg dig aldrig, oavsett hur bra du presterade på träning. Han visade ingen respekt mot dem som inte fick spela.”

”Det är första gången jag upplever det. Hur kan en spelare förväntas vara motiverad när tränaren behandlar dig som luft? Det är bland det värsta jag varit med om, en enorm brist på respekt mot oss som inte fick någon speltid.”


Ord och inga visor, minst sagt…


Villkoren

Vilket, avslutningsvis, leder oss till veckans kanske allra mest illavarslande nyhet.

Den om Ronald Koemans eventuella fortsättning i FC Barcelona. Får man tro tidningen Mundo Deportivo är saken nämligen så gott som klar: Klubben kommer att förlänga holländarens kontrakt med klubben, förutsatt att 58-åringen når vissa kriterier under säsongen 21/22.

Kriterium #1: Vinn en stor titel, antingen CL eller La Liga
 
Kriterium #2: Prestera en attraktiv fotboll, helst av allt genom ett 4-3-3-system

Kriterium #3: Utnyttja klubbens ungdomsspelare, inklusive Riqui Puig


Det var allt för den här veckan! Simma lugnt, och på återseende nästa måndag. :)


Källor: barcablaugranes.com, marca.com, fcbarcelona.com, mundodeportivo.com


 

Ruben Baronruben.baron94@gmail.com. @RubbaBaron2021-09-06 08:37:00
Author

Fler artiklar om Barcelona