La Setmana Blaugrana - vecka 7: Frustration och kaos

La Setmana Blaugrana - vecka 7: Frustration och kaos

Ny vecka betyder nytt La Setmana Blaugrana, välkomna in i värmen!

Frustrationen

Barcelona var det bättre laget i matchen hemma mot Cádiz under söndagen men symtomatiskt för denna säsong så kunde de inte omvandla spelövertaget eller chanserna till mål samtidigt som ett försvarsmisstag av Clement Lenglet gav gästerna en straff i slutminuterna. Álex Fernandez, bror till Nacho Fernandez, gjorde inga misstag och säkrade en poäng. Frustrationen bland Barçaspelarna gick att ta på efteråt där Jordi Alba var en av dem som vädrade missnöjet allra högst.

”Det är vårt eget fel, vi är förbannade. Vi dominerade matchen. Vi visste att de skulle ligga lågt. Det är skamligt men vi får skylla oss själva. Det var ett utmärkt tillfälle att minska gapet i toppen men vi lyckades inte. Det är fortfarande långt kvar men vi kan inte tappa poäng så här. Det finns inga ursäkter. Vi hade chansen men vi vann inte. Nu måste vi fortsätta, titta på saker… för det här får inte hända. Cádiz är ett lag som jobbar hårt, de slog oss på det sättet. Vi visste att de skulle ligga lågt och skapa problem, men vi är Barça och det finns inga ursäkter. Det är skamligt att vi inte tog den här chansen.”


Milstolpen

Lionel Messi nådde ännu en milstolpe i matchen mot Cádiz under söndagen. Argentinaren spelade nämligen sin 506:e ligamatch för klubben. 33-åringen övertog i och med det rekordet från Xavi som således stod på 505 matcher.

Han hade säkerligen hoppats på en bättre eftermiddag då 1-1, trots ett mål från Messi, inte är tillräckligt i jakten på Atlético Madrid.


Rådgivningen

Sergino Dest hade en tuff afton i veckans Champions League möte med PSG då Kylian Mbappé gjorde hattrick. Ett hattrick som hade sin upprinnelse ifrån kanten Mbappé och Dest verkade på. Ronald Koeman fick efteråt frågor om Dests insats och sa då så här…

”Kanske spelade det in att han inte spelat regelbundet på sista tiden, han har haft lite skador. Men nu är han okej, fysiskt okej. Han är 20 år gammal men måste lära sig att han måste bli mer aggressiv, han måste bli mer koncentrerad. Han hade för många perioder i matchen där han inte var 100% fokuserad. Vi pratade med honom om detta men han är en ung spelare så han kan lära sig, och det måste han göra. Med allting han kan bidra med till laget så måste han förstå att det är ett stort steg att gå och spela för Barcelona jämfört med och spela i Holland. Han behöver tid, han behöver rådgivning men det börjar hos honom.”


Presidentproblem

Att Barcelonas nya president, vem det än blir, har en del problem att ta sig an och lösa är ingen nyhet och ett av dessa är Miralems Pjanics roll i laget. Bosniern har inte alls kommit in i någon rytm då han sällan får spela och när han väl gjort det inte imponerat. Med tanke på klubbens prekära ekonomiska situation menar Sport att det kan vara dags att titta på en eventuell försäljning redan till sommaren trots hans korta tid i klubben.

Problemet är att en sådan försäljning skulle kunna vara svår att få till då han kom för 60 miljoner euro denna sommar och sitter på ett fyra år långt kontrakt. Det betyder att klubben endast har amorterat 25% av pengarna de investerade i honom vilket i sin tur betyder att han räknas som negativa siffror i balansräkningen de närmsta tre åren. Hans ålder gör även den att intresset hos omgivningen går ner.


Valkaoset

Victor Font basunerade för några månader sedan ut hans vision för Barcelonas styre och hur den skulle se ut om han kom till makten. Jordi Cruyff, nu i Shenzen FC,  var då ett av namnen som nämndes men Cruyff själv förnekade det bestämt i sociala medier, något som fick Font att förlora visst anseende hos somliga. När Cruyff dessutom gick ut och sa att hans pappa skulle ha röstat på Laporta om han var vid livet skapade ännu mer rubriker. Nu har Jordi Cruyff gått ut och sagt sitt om händelsen…

”De var alltid kompisar (Johan och Laporta). Det pratades mycket om vad jag sa under valkampanjerna men jag har alltid sagt att jag står åt sidan av dessa. Det är upp till medlemmarna att bestämma vem som blir nästa president. Under tiden är jag fokuserad på kontraktet jag har med min klubb, jag måste respektera att det är de som betalar min lön. Det är alltid hedrande att nämnas men jag tror inte det kommer vara avgörande för valet.”


Källor: sport.es, mundodeportivo.com, fcbarcelona.com

Det var allt för den här veckan! Ta hand om er, och på återseende nästa måndag. :)

Marcus Bringmarcus_bring@hotmail.com@MarcusBr222021-02-22 06:00:00
Author

Fler artiklar om Barcelona