Lagbanner
”Två lag som vill rädda upp säsongen” – fokus på Atlético Madrid inför CL-slutspelet

”Två lag som vill rädda upp säsongen” – fokus på Atlético Madrid inför CL-slutspelet

Filip Johansson delar med sig av sina tankar och åsikter om hur Atlético Madrid står sig inför klubbens kommande åttondelsfinal i Champions League.

Atlético Madrid har den här säsongen haft svårt för att hitta en kontinuitet och trots att säsongen sakta men säkert lider mot sitt slut är känslan att man ännu försöka finna en fungerande och vägvinnande taktik.

Efter att lite turligt lyckats tråckla sig vidare från gruppspelet har det nu blivit dags för den spanska huvudstadsklubben att kliva in i slutspelet av Champions League där man härnäst ställs mot Manchester United – som befinner sig i en lite liknande situation.

Undertecknad har snackat med Atlético Madrid-redaktionens Filip Johansson för att höra hur statusen är hos Diego Simeones manskap och vad han anser kommer krävas av spelarna för att man ska dra det längsta strået.

Över två månader har passerat sedan det senast begav sig i Champions League. Hur har er form sett ut sedan dess? 
- Den har inte alls varit bra. Först uttåg ur den spanska supercupen, sedan uttåg ur Copa del Rey och nu kämpar vi för att ens komma topp fyra i ligan. För en vecka sedan blev det förlust mot jumbon Levante på hemmaplan och Atlético hade endast ett skott på mål. Det säger en hel del om att formen och att säsongen i helhet inte är bra. Kanske kan Champions League ändra på det?

Nu väntar åttondelsfinal mot Manchester United, hur ser du på era motståndare? 
- Manchester United har väl precis som Atlético haft en ganska jobbig säsong. Av det jag har sett av laget har det inte sett fantastiskt ut på planen. Det känns som att Rangnick inte riktigt får ihop det spelmässigt. Precis som Atlético blir det en lång kamp om topp fyra i sina respektive ligor. Dock känns det som att United har en väldigt hög högstanivå i sig. Spelare som Bruno, Sancho, Pogba och framför allt Ronaldo blir att se upp med. Den sistnämnde brukar ju gilla att spela mot Atlético. 

Vad talar för respektive emot er inför dubbelmötet? 
- Det som talar emot oss är skador. Matheus Cunha är knäskadad, detsamma för Daniel Wass. Koke, Lemar och Giménez är alla tveksamma inför matchen. Carrasco är avstängd. Det som kanske talar för oss är att vi kommer från en bra insats i ligan och att spelarna verkligen är motiverade att avsluta säsongen på ett bra sätt.

Hur goda anser du era chanser är till avancemang?
- Jag skulle nog säga att det är 50/50, svårt att säga vem som egentligen är favorit. Att vinna hemmamatchen blir otroligt viktigt för att få ett bra utgångsläge inför returen. Förlust på hemmaplan och det blir väldigt svårt att vända på Old Trafford. Det känns i alla fall som att det är ett möte mellan två lag som vill rädda upp säsongen. 

Vilka spelare kommer vara de viktigaste för er?
- João Félix kommer få ett stort ansvar i offensiven. Det är han som ska skapa chanser och vara den stora kreatören i offensiv väg. Sedan måste hela försvaret vara på sin plats. Defensiven den här säsongen har varit allt annat än bra och det håller inte när bland annat Ronaldo och Bruno Fernandes står på andra sidan. Sedan måste Jan Oblak vara den gamle Jan Oblak.

Hur långt tror du ni har potential att ta er i turneringen?
- Jag tror tyvärr att det blir svårt att ta sig långt i Champions League den här säsongen. Det är dock enda chansen att vinna någonting den här säsongen så jag hoppas verkligen att spelarna är motiverade. Om alla bitar kommer på plats finns det en liten chans att Atlético står där som vinnare senare i år men det blir otroligt svårt.

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2022-02-23 06:15:00
Author

Fler artiklar om Spanien