Lagbanner
”Ser inte speciellt ljust ut för någon av dem” – fokus på Hazard och Bales framtid

”Ser inte speciellt ljust ut för någon av dem” – fokus på Hazard och Bales framtid

Alexander Ellhar ger sin syn på Eden Hazard och Gareth Bale som genomgår en tuff period i Real Madrid och uppges vara på väg bort från klubben.

Sedan en tid tillbaka har det snackats friskt om vad som kan tänkas hända i Real Madrid under de kommande övergångsfönsterna. Kylian Mbappé, Erling Håland och Robert Lewandowski är bara några av spelarna som kopplas samman med den spanska huvudstadsklubben – men innan några större värvningar genomförs finns det en viss duo som man först väntas vilja göra sig av med.

Gareth Bale och Eden Hazard är nämligen två spelare som sitter på gigantiska löneposter men som knappast gör skäl för dem. Den offensiva duon har gått från att anses vara några av världens bästa spelare till utskällda och föraktade då de inte lever upp till förväntningarna. Den stora frågan är bara var de ska ta vägen då det inte direkt är så att storklubbarna står på rad i hopp om att lägga vantarna på dem.

Undertecknad hörde av sig till Alexander Ellhar på Real Madrid-redaktionen, som här nedan delar med sig av sina tankar och åsikter om duons nuvarande situation och framtid.

Vad är det som ligger bakom att situationen blivit som den blivit för dem i Real Madrid?
- Först och främst är det ju skadorna. Det är sjukt hur de båda kan vara så skadedrabbade. De få gånger båda har spelat har jag bara suttit och väntat på att de ska halta av efter minsta smäll. Men i Hazards fall går det inte att komma ifrån hans katastrofala beteende sommaren 2019 när han värvades. Jag kommer alltid tillbaka till det, hur överviktig han var när han anslöt efter semestern. Han har jobbat i uppförsbacke sedan dess och har fortfarande inte lyckats ta sig upp.

Hur ser supportrarna till klubben på duon?
- Om man ser till Bales första halva i klubben så är den fantastisk. Men den andra halvan av Madridkarriären är knappast positiv. Många blev förvånade att han överhuvudtaget blev kvar i somras men det var nog bara för att Carlo Ancelotti tog över, samtidigt som han sitter på en saftig lön som gör det svårt att bli av med honom. Han har det tufft bland supportrarna och media, minst sagt. Detsamma gäller Hazard. Jag skulle nog säga att majoriteten av supportrarna vill bli av med båda så fort som möjligt. 

Tror du att det finns någon som helst chans till att de kommer få ett uppsving den här säsongen?
- Väldigt tveksam. Bale fick chansen från start under inledningen av säsongen men han gick sönder rätt snabbt. Platsen till höger var ändå den positionen där det fanns frågetecken på förhand men både Marco Asensio och Rodrygo går före Bale, som visserligen precis är tillbaka från skada. Hazard har inte ens chans att utmana Vinicius Jr just nu. Brasilianaren är stekhet och Hazard har bara spelat sju minuter under december månad. Ancelotti har pratat om att han ska få speltid men han har suttit på bänken i tre raka ligamatcher. Det ser inte speciellt ljust ut för någon av dem.

Mycket talar för att Real Madrid kommer försöka göra sig av med dem, hoppas du att de lämnar redan i vinter?
- Bale hade jag inte haft någonting emot om han lämnar. Däremot vill jag ändå tro att Hazard har någonting kvar i tanken och kanske, kanske kan han bli någon form av joker till våren. Men skulle båda lämna i januari behöver man ersätta minst en av dem och Real Madrid brukar inte vara pigga på att shoppa i januari. 

Vilken nivå skulle du säga att de håller för sett till deras nuvarande form och status?
- Väldigt bra fråga. Ingen av dem har spelat särskilt mycket på sistone. De skulle ju dock må bra av att få starta lite matcher framöver. Men någon Real Madrid-nivå är de i alla fall inte på, och det lär de kanske aldrig bli igen, i alla fall inte Bale. 

Anser du att deras bästa tid är förbi, eller tror du att de kommer få ett uppsving vid ett miljöombyte?
- Bale är slutkörd. Det känns bara som att han väntar på att kontraktet löper ut i sommar och frågan är om han kommer att spela mer efter det om inte Wales tar sig till VM. Om man ska tolka Hazards kommentarer kring alla skadeproblem så känns även hans kropp rätt slutkörd efter alla smällar och skador. Jag vill som sagt tro på att Hazard har lite mer att ge och då skulle nog ett miljöbyte vara bra. Men det känns inte som att han kan komma upp på den höga nivå som han hade i Chelsea.

Vilka spelare ser du helst sett som ersättare till dem?
- Det går inte att komma ifrån Kylian Mbappé. Det känns i princip klart att han kommer till sommaren men jag tar inte ut något i förskott förrän det är officiellt. Att kunna slänga ut honom framåt tillsammans med Karim Benzema och Vinicius Jr vore ju fusk.

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2021-12-16 08:15:00
Author

Fler artiklar om Spanien