Lagbanner
”Varit en vår man sent kommer glömma” – fokus på Real Madrid inför Champions League-finalen

”Varit en vår man sent kommer glömma” – fokus på Real Madrid inför Champions League-finalen

Alexander Ellhar på Real Madrid-redaktionen om klubbens väg till Champions League-finalen, lagets viktigaste spelare och hur man ska lyckas rå på Liverpool.

Förväntningarna var inte direkt skyhöga när Real Madrid klev in i den nya säsongen med den av många ifrågasatte Carlo Ancelotti vid rodret.

Nio månader senare kan vi slå fast att italienaren lyckats få ut det bästa av sina spelare då den spanska huvudstadsklubben i stort sett joggade hem ligan samtidigt som man efter flera imponerande prestationer under främst slutspelet tagit sig hela vägen till final i Champions League där man ställs mot Liverpool.

Som en uppladdning inför det rafflande mötet har undertecknad tagit tempen på Real Madrid-redaktionens Alexander Ellhar, som här nedan berättar för oss vad som ligger bakom den fina säsongen, vad som krävs för att Liverpool ska besegras och hur han kommer fira om de mesta mästarna får lägga vantarna på ännu en Champions League-buckla.

Först och främst, hur skulle du vilja sammanfatta er väg fram till finalen?
- Helt otrolig. Det har varit mycket svett och glädjetårar. Ena stunden har man börjat tänka på nästa säsong för att bara någon sekund senare avancera vidare på helt sjuka sätt. Real Madrid har inte gjort det lätt för sig men det här är en vår man sent kommer att glömma.

Vilka skulle du säga har varit de största nycklarna till att ni nått hela vägen?
- Det är svårt att komma ifrån Karim Benzema och Vinicius Jr:s betydelse, deras och Modrics individuella briljans. De har varit fantastiska och motståndarna har haft enorma problem med att få stopp på dem. Ancelottis lyckade byten och förmågan samt tron på att man alltid kan vända. Det är ju något magiskt med Real Madrid och Champions League som är svårt att förklara. 



I finalen ställs ni mot Liverpool. Hur ser du på era motståndare?
- Självklart ett riktigt tufft motstånd. Ett lag med oerhörd intensitet som det gäller att få stopp på. De är bättre på flera positioner än när vi möttes i finalen 2018 och lär vara rejält revanschsugna. Inte bara efter den förlusten utan även efter den snöpliga andraplatsen i ligan.

Vad talar för respektive emot att det är ni som ska gå vinnande ur striden?
- Att Real Madrid och Champions League är något alldeles extra. Rutinen av att spela finaler och att man sällan går mållösa. Sedan tror jag faktiskt att Mbappé-affären har triggat spelarna lite extra med tanke på att finalen spelas i just Paris. Det som kanske talar emot är att Real Madrid inte riktigt har den där stabiliteten i backlinjen som man gärna hade haft. Även Liverpools revanschlust.

Vad krävs för att ni ska tituleras mästare av Europa?
- Fullt fokus hela matchen. Det har varit alldeles för svajigt under matcherna i slutspelet. Få stopp på Liverpool under de första 20, för de lär komma ut med en massa energi. Jag hoppas att man lugnt och fint tar kontroll över matchen och kan spela sig ur Liverpools förstapress.

Vilka spelare kommer bli de viktigaste för er del?
- Utan Benzema har vi knappt kunnat ta oss fram till mål. Vinicius Jr:s duell mot Trent Alexander-Arnold ska bli intressant att följa. Han var ju grym mot engelsmannen i fjol och får han en bra start så kan det bli riktigt roligt. Mittfältstrion är oerhört viktig med sin rutin i just en final. Men sedan har unga spelare som Rodrygo, Valverde och Camavinga kommit in i matcher med en enorm energi och varit starkt bidragande till vändningarna. Sedan måste bara Courtois nämnas, vilken säsong han gör!



Vad skulle det betyda för er att vinna titeln?
- Oerhört mycket. Det var väl inte direkt någon som hade Real Madrid i en final på förhand. Det är något alldeles extra med den här upplagan som man älskar. Personligen är jag väldigt glad för att Benzema äntligen får det stora erkännande han förtjänar. Det vore magiskt om han kunde få avsluta den här säsongen med att lyfta Champions League-bucklan. 

Slutligen, hur tror du finalen slutar och hur kommer du fira om det är ni som vinner?
- Jag hoppas att Militão skärper till sig, att försvarsspelet sitter och man håller nollan. Vi vinner med 1–0 efter mål av Modric. Blir det vinst så firar jag med att boka tid för en Benzema-tatuering!

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2022-05-27 14:15:00
Author

Fler artiklar om Spanien