Lagbanner
- La Liga överlever ett möjligt avsked av Messi

- La Liga överlever ett möjligt avsked av Messi

Javier Tebas, president i La Liga, ger som exempel Cristiano Ronaldos ankomst till Serie A vilken inte varit avgörande.

Presidenten i La Liga Javier Tebas gjorde under måndagen uttalanden vid Universidad Cardenal Herrera CEU i Valencia där det framkommer att han föredrar att Leo Messi fortsätter i FC Barcelona vid säsongens slut men att ligan överlever om spelaren drar.

- Jag föredrar att han stannar men det är inte en fråga om liv eller död. Hade han dragit denna sommar hade det varit ett problem. Men våra rättigheter för de kommande fyra åren var redan påskrivna, vi hade haft tre år på oss att få fram en annan Messi. Till och med under krisen med Messi i Barcelona var vi mitt i förhandlingar med Sydamerika och ämnet Messi kom inte ens upp.

De inkomster som för varje säsong växer påverkas inte om Leo Messi drar.

- Vi kan vara lugna. För Serie A har Cristiano Ronaldos ankomst inte varit avgörande.


Universidad Cardenal Herrera CEU i Valencia under måndagen.

Javier Tebas ser mörkt på angående om pågående säsongen kan genomföras till slutet.

- Det är mycket svårare att denna säsong avslutas än förra. Förra säsongen gick det att ställa in Euro 2020 och det fanns speldatum men det här året tvivlar jag på att UEFA kan ställa in EM igen för då ruineras UEFA. Vi är mycket upptagna och bekymrade med att försöka få till de 31 omgångar som återstår. Efter att Spanien förklarat undantagstillstånd är det inte det mest ideala att tänka på att publiken ska återkomma utan att slutföra ligan.

Angående hur undantagstillståndet påverkar ligafotbollen:

- Undantagstillståndet bekymrar mig när det handlar om klubbarna som spelar klockan 21.00 men då det är tillåtet att röra på sig när det gäller arbete påverkar det oss inte.

Pablo Lizama Farias2020-10-27 00:00:00
Author

Fler artiklar om Spanien