Lagbanner
”Vore ett härligt tillskott” – så är läget i Real Betis

”Vore ett härligt tillskott” – så är läget i Real Betis

Trots det rådande speluppehållet i fotbollsvärlden är det ändå en hel del som sker i klubbarna och det har blivit dags att se vad som är på gång hos några av dem.

Blir det en återkomst i Real Betis för den tidigare stjärnan Dani Ceballos? Det och mer berättar Eric Bergström om när han återger läget i den spanska klubben.
 
Hur har Real Betis drabbats av det rådande speluppehållet och vilka åtgärder har gjorts?
- Real Betis inledde med att avskaffa kollektiva övningar innan undantagstillståndet blev aktuellt i Spanien. Spelarna blev tilldelade en personlig tränings- och näringsplan så att de kan träna individuellt hemma. Alla spelare och tränare har även blivit tilldelande en handbok med förebyggande åtgärder för att förhindra att bli smittad. Klubben har inte valt att utnyttja ERTE. Den första april valde klubben att i stället sänka lönerna med 15 procent för spelare och anställda för att undvika permitteringar.
 
Finns det något du anser man bör göra framöver?
- Att man fortsätter lyssna på instruktioner från myndigheterna som man har gjort hittills. 
 
Det är högst oklart hur det blir med den nuvarande säsongen, vilken är i dina ögon den bästa lösningen?
- Önskan är att säsongen kan återupptas på något sätt. Viktigt är att spansk fotboll enas hur man ska hantera nuvarande läge. Där verkar de olika parterna långt ifrån varandra för en framtida lösning. Att man även tar detta på allvar och rättar sig efter myndigheterna. 
 
Det har börjat cirkulera en hel del rykten om övergångar, finns det någon spelare som ryktas till eller bort från klubben? 
- Vår stjärna Nabil Fekir verkar vara het på marknaden och ryktas till Real Madrid. Före detta påläggskalven Dani Ceballos – nu Real Madrid men utlånad till Arsenal – flörtar med Real Betis för en återkomst. Dock högst osäkert att det kommer bli någon affär där. Till sist har Inter och Leicester visat intresse för mittfältaren William Carvalho.
 
Sett till världsläget som just nu råder, vad hoppas du Real Betis gör under sommarens övergångsfönster?
- Om man får drömma vore en återkomst av Ceballos ett härligt tillskott. Hoppas innerligt att klubben tänker till ordentligt gällande val av tränare till kommande säsong. Har varit en cirkus med många tränare som fått sparken de senaste säsongerna, känns som de ofta haft kortsiktiga lösningar.

Filip Wollinfilip.wollin@svenskafans.com@W0llin2020-04-12 21:30:00
Author

Fler artiklar om Spanien