Lagbanner
Tio spännande övergångar i La Liga sommaren 2021

Tio spännande övergångar i La Liga sommaren 2021

Det spanska övergångsfönstret är officiellt stängt och trots att klubbarnas agerande på marknaden präglades av en ekonomi påverkad av pandemin så hände det en hel del.

Trots att pandemin slagit hårt mot de spanska klubbarna, vilket också syntes på ligans totala övergångskostnader, så slutade det i en hel del spännande transfers för La Liga-lagen. Nedan följer 10 av de mest spännande, utan inbördes ordning.

David Alaba – Bayern Munchen till Real Madrid, gratis
Österrikes storstjärna hade redan innan säsongens slut annonserat att han skulle röra på sig och rapporterna om Real Madrid som nästa destination, som kom redan i vintras, visade sig stämma. Föga förvånande har han tagit en startplats direkt och det är inget som lär ändras under säsongen.

Eric García – Manchester City till Barcelona, gratis
Den gamla La Masia-produkten är hemma igen efter sitt utlandsäventyr till England, detta trots att han inte rosade marknaden i Pep Guardiolas Manchester City. I Barcelona har han dock fått speltid direkt där en stark debut följdes upp av en svagare bortapremiär mot Athletic och vissa frågetecken kring mittbackens kvalitéer kvarstår. Men han är ung och potentialen är stor.

Memphis Depay – Lyon till Barcelona, gratis
Gratisvärvningar har varit Barcelonas melodi under tider där ekonomin är extremt ansträngd. Depay är dock en fenomenal sådan och om inte katalanerna fått honom hade någon annan storklubb klivit in, så mycket imponerade holländaren under sin tid i Frankrike. Starten i Barcelona har också varit precis så bra som man kan tänka sig.

Rodrigo De Paul – Udinese till Atlético Madrid, €35M
Den argentinska innermittfältaren har ansetts vara en av de europeiska ligornas mest underskattade spelare länge och flytten till en toppklubb har egentligen bara varit en tidsfråga. Till slut var det Diego Simeone och Atlético Madrid som la pengarna på bordet och bad De Paul komma vilket de knappast lär få ångra. En fantastisk spelare.

Erik Lamela – Tottenham till Sevilla, gratis
Lamela var en del av den affär som Sevilla gjorde med Tottenham där Bryan Gil gick till London medan Tottenham fick ner betalningen något genom att erbjuda Lamela som en del av affären. Huruvida Sevilla gick segrande ur affären råder det delade meningar om men klart står i alla fall att Lamela gjort succé i sin nya klubb under de första matcherna.

Javi Galán – Huesca till Celta Vigo, €4M
Den dribblande vänsterbacken var en av dem man visste var för bra för att följa med Huesca ner till La Segunda, så när Celta Vigo klev in och betalade utköpsklausulen blev ingen förvånad. Som förväntat har Galán gått in och tagit en startplats direkt.

Ludwig Augustinsson – Werder Bremen till Sevilla, €5.5M
I den stora fotbollsvärlden är det kanske inte en övergång som väcker särskilt stor uppmärksamhet men för svensk fotboll är den intressant. Sevilla har fått sin första svenska spelare någonsin och det ska bli oerhört intressant att följa Augustinssons resa. Lär vara andraval initialt.

Rafa Mir – Wolverhampton till Sevilla, €16M
Den spanska anfallaren var nedflyttade Huescas (på lån från Wolves) bästa målskytt under förra säsongen och hans kvalitéer var uppenbara. Sevilla såg sin chans och slog till vilket kan visa sig bli en fin investering. Kommer slåss om en startplats med Youssef En-Nesyri.

Eduardo Camavinga – Rennes till Real Madrid, €30M
18-åringen Eduardo Camavinga har trots sin ringa ålder varit ett av fotbollsvärldens mest uppsnackade namn länge. Fransmannen har varit ordinarie i Rennes under två säsonger och imponerat stort. Vissa menar att steget till Real Madrid kan vara något tidigt men med ett åldrande mittfält hos ”Los Blancos” finns det utrymme att slå sig in relativt snart.

Hector Bellerín – Arsenal till Real Betis, lån
Högerbacken ansluter från Arsenal till Real Betis på lån och det är precis den positionen Real Betis behöver förstärka efter att sommarvärvningen Youssouf Sabaly gick sönder under försäsongen. I dagsläget (innan Bellerin anslöt) är Montoya det enda hela högerbacksalternativet och han är inte bra nog.

Antoine Griezmann - Barcelona till Atlético Madrid, lån
Nyheten slog ner som en bomb på Deadline Day när det kom rapporter om att Antoine Griezmann åter var aktuell för en återkomst till Atlético Madrid. Fram mot kvällen såg det till sist ut som att det inte skulle hinna bli av men efter att samtliga parter enats precis innan midnatt så blev det till sist officiellt, Griezmann lämnar Katalonien för huvudstaden och sin gamla klubb. Affären är initialt ett lån men där Atlético kan aktivera en köpklausul.
 

Marcus Bringmarcus_bring@hotmail.com@MarcusBr222021-09-01 05:00:00
Author

Fler artiklar om Spanien