Lagbanner
13 Världsmästare

13 Världsmästare

Espanyol går från klarhet till klarhet. Här ser vi vad lite självförtroende kan göra. Laget får en bra start och sedan är det bara att köra på med all trygghet i världen i ryggen.
Nu kunde jag tyvärr inte se matchen mot Atlético men jag är ändå imponerad av det lag jag trodde skulle trilla ur ligan i år. Att vinna på Vicente Calderón är jäkligt bra och Katalanerna kommer absolut vara med och kämpa om topplaceringar säsongen ut. Långnäsa på mig!

***
Imorgon måndag går den tredje clásicon någonsin av stapeln. Den tredje att spelas just en måndag alltså.
Vad gäller mina egna betraktelser och upplevelser från spektaklet så känner jag att jag dragit igenom det mesta under alla mina år på svenskafans.
Hänvisar därför till mitt blogginlägg från förra säsongen. Läs det här.

***
Om Espanyol går bra går Sevilla desto sämre. Andra raka hemmaförlusten och tillsammans med Atlético visar laget nu att man inte kommer fightas i toppen. De enda som verkar vilja hänga med och motverka en tvålagsliga är Villarreal. Ett oavgjort resultat i el clásico och u-båtarna hänger med någon vecka till...

***
På planen i el clásico imorgon kommer vi få se upp till 13 världmästare. Alltså tretton spelare med spanskt medborgarskap i en världsmatch i egna ligan. Unikt i en fotbollsvärld där vissa lag knappt har en egen produkt eller landsman. Värst är Barcelona med åtta VM-hjältar men Madrid är inte mycket sämre med fem.

Som utfyllnad till alla guldhjältar hittar vi spelare som Messi, Ronaldo, Higuaín, Dani Alves, Khedira, Özil och Carvahlo. Inte så illa det heller va....

***
Måndag, måndag, måndag. Den mest intressanta matchen på den mest ointressanta speldagen.
Jaja, får väl funka då...

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-11-28 13:02:20
Author

Fler artiklar om Spanien