Lagbanner
Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Equipo del gobierno anno 2010

Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Equipo del gobierno anno 2010

Christopher Kviborg och Robert Johansson bloggar om spansk fotboll!

Nytt år, nya blogginlägg. Är inte livet fantastiskt säg.
Och jag ska börja med att kasta smuts på mitt kära Barcelona. 

I gårdagens match mot Villarreal går det, i svensk media, ut på att Barca (läs: Zlatan) klagade på domaren...som naturligtvis är urusel. I Madridmedia är det tvärtom Villarreal det är mest synd om. Naturligtvis. Gemensamt är iallafall att domaren är ungefär lika mycket värd som en liten loppa hur man än vrider och vänder på det. Men det är sak samma just nu.

Det jag däremot vill ha sagt är att det är skoj att se hur spansk fotboll och politik ironiskt nog går hand i hand. Under min egen tid i Spanien för numera tio år sedan (Herregud vad tiden går fort!) så var Real Madrid ligans bästa lag och inte sällan vann man sina matcher med ett mål i slutminuterna eller efter ett omdiskuterat domslut. Dels för att laget var bra, dels för att det var bättre tränade än de andra och jidder jidder...ja ni vet. Till saken hör iallafall att dåvarande Premiärministern Aznar var uttlad Realsupporter. Något som givetvis satte fart på de gamla ramsorna som "así así gana el Madrid" och "el equipo del gobierno". Tacksamma nidvisor att använda vid behov men också något historiskt och politiskt som ni vet.

Huruvida det låg något i ramsorna låter jag vara osagt men det roliga i kråksången är att det idag är tvärtom. Det är Barca som hitills varit det dominerande laget under Zapateros styre. Det är Barca som fått många tveksamma domslut och andra händelser med sig. Det är Barca som vinner matcherna i slutändan och är regerande mästare. Och det är Barca som Zapatero gillar. Tänk på det alla ni som gnäller i tid och otid på när Real får domslut med sig. Igår kanske domaren var lite väl hård mot Barca några gånger men visst kunde Villarreal också fått (minst) en straff?

För att avsluta. Jag tror absolut inte den spanska regeringen på något sätt påverkar domare eller fotbollen på något annat sätt men visst är det lite tragikomiskt att det på de senaste åren gått lite som premiärministern önskat? Och så länge han inte håller på Real så är det rätt tyst om det..

Jag älskar konspirationer och även om detta inte är någon så öppnar det iallafall upp för tanken. Och det är gott nog just nu. Eller vad säger ni?

God inledning på 2010!

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-01-03 21:20:00
Author

Fler artiklar om Spanien