Lagbanner
Sergio Canales - Namnet på allas läppar
Sugna på Canales?

Sergio Canales - Namnet på allas läppar

Canales show mot Sevilla kan leda till ett klubbbyte.

Du kan glömma spelare som Ribéry och Cesc som varit de stora samtalsnamnen i Spanien under de senaste veckorna. Igår handlade det enbart om en spelare efter matchen mellan Sevilla och Racing Santander. Sergio Canales pryder omslagen på många av de spanska sporttidningarna denna dag. 

Den stora talangen
Canales är den stora talangen tillsammans med Athlétic Bilbaos Muniain som ska stolt bära La Liga på sina axlar om allt går som det ska med utvecklingen. Igår när Sevilla tog emot Racing fick vi se en ung spelare som inte visade någon som helst respekt för motståndarna och som var mer iskall än den svenska vintern. 

Han har länge betraktats som en talang och under en lång tid har han nu haft ögonen på sig. Igår hade han chansen att övertyga scouter och lagledare från andra lag mot Sevilla. Vilket han kom att göra. 

Showen mot Sevilla
Han såg först till att ge ledningen till sitt lag genom en iskall lobb som tystade hela Sevilla. Redan här var vi häpna över vad "pojken", som arabiska kommentatorer kallar honom för, hade gjort mot Sevilla. Men det kom mer, mycket mer. 

När han slängde in 0-2 till bortalaget var det inget snack om saken. Canales var kung på Sánchez Pizjuan och det fanns till och med Sevilla-supportrar som applåderade honom för det iskalla 0-2 målet. Hans två mål fungerade som hälsningar till de största klubbarna i Spanien. En hälsning som innebär att hans kontrakt snart tar slut och att han kan hamna i någon annan klubb under sommaren. 

Ny klubb?
Eftersom han även ägs av Deportivo kan det komma att bli problematiskt med att gå över till en ny klubb. Enligt källor skulle även Deportivo vara sugna på att få honom men de skulle samtidigt inte tacka nej till ett antal miljoner i kassan. De mest realistiska lagen som kan få hans signatur just nu är Sevilla, Valencia, Deportivo och Real Madrid.

Sevilla har under den senaste tiden ryktats vilja ha honom och det har även sagts att Monchi tycker att Canales är en stor talang. Valencia är kända för att ta över spanska spelare samt utveckla sina egna göra dem till storspelare (läs Villa, Silva m.m) 

När det gäller Real Madrid, har Valdano och Pardeza studerat Canales under en längre period och sägs enligt Madrid-tidningarna vilja ha honom till sommaren. Skulle Madrid köpa loss honom finns det en chans att han lånas ut till antingen Santander eller Deportivo. Frågetecken finns kring Barcelonas intresse av honom då ett val är på gång som lär ta upp större spelare än Canales.

Igår hade alla La Liga-fans ett namn på minnet. Kan du gissa vilket?

Hassan Alavi2010-01-10 12:33:00
Author

Fler artiklar om Spanien