Lagbanner
Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Málaga värst utsatta

Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Málaga värst utsatta

Christopher Kviborg och Robert Johansson bloggar om spansk fotboll!

Enligt statistik presenterad av bland annat min utmärkte kollega på fotbollskanalen så är Málaga inte bara det mest varnade (spelar fulast?) laget i ligan utan också det lag som förlorat mest på domarnas misstag. Något som förvisso också pekar på att laget inte alls spelar fulast utan bara blir hårdast bedömda av domarna. Eller?

López Muñiz, tränare i Málaga, säger själv att:
- Domarna verkar kunna slappna av på la Rosaleda och döma utan att tänka på vilket lag som är vilket.
Ett sarkastiskt och egentligen obegripligt uttalande som ändå vädrar missnöjet i truppen. Och tacka för det. Igår var det dags igen när Athletic kan ha fått tidernas mest obegripliga straff. Mitt framför ögonen på domare Perez Burrull. Hur flöjtvisslaren kan ha sett annat är en gåta för alla och naturligtvis en direkt orsak till att hemmalaget tappade poäng. Utan tvekan.

Räknar man om tabellen enligt Zanders inlägg (bort med felaktiga offside, knasiga straffar osv) så skulle Málaga ligga på en betryggande mittenplats och inte alls vara inblandade i bottenstriden. Egentligen ganska horribelt att det kan vara på det viset även om jag höjer ett varningens finger för att många av de extra poängen Málaga tilldelats är väldigt generösa.

Faktum kvarstår dock. Den omräknade tabellen är väldigt intressant för Solkustborna och om inte annat ett bra bevis på att laget är alldeles för bra för att ligga på degraderingsplats. Räkna med att de blåvita kommer klättra i tabellen. Om inte annat så på ren ilska.



***
Busen, slagskämpen och målskytten. Vem? Jo Weligton så klart. Jag har länge sagt att brassen kan annat än att sparka benen av motståndarna. Igår gjorde han sitt andra mål på lika många matcher. Leve Weligton!

***
Till sist. När vi ändå är inne på Málaga. En legendar i klubben, Sandro, släppte idag sin självbiografi som han gjort tillsammans med två journalister på SUR. Den heter "mi último pase" och tar upp Sandros tid i Málaga. Kan vara intressant läsning även för icke Málagasupportrar.

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-01-11 21:45:00
Author

Fler artiklar om Spanien