Lagbanner
Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Del Nidos hatt
"Nej den var svindyr Juan, 260 € - men den är tillverkad av algerisk fårull."

Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Del Nidos hatt

Christopher Kviborg och Robert Johansson bloggar om spansk fotboll!

Sevilla slog ut självaste FC Barcelona igår efter 2-1 på Camp Nou och 0-1 hemma i Andalucía. Stor hjälte Andrés Palop så klart som stod för en del riktigt stökiga räddningar igår, lika stökig som Sevilla-presidenten Del Nidos hatt.

Tydligen ska hatten ha inhandlats på Plaza Mayor i Madrid och ligans kanske mest underhållande president planerar på att bära hatten hela vägen fram till Copa del Rey-finalen - om nu hans klubb tar sig dit men det är ingen överdriven gissning att man så gör. Var det bara jag som såg likheter med Del Nido och diverse rollkaraktärer i Tom Hanks-rullen "Road to perdition"?



Pep Guardiola vet således tillslut hur det känns att lämna en turnering som förlorare. Helt otroligt egentligen när man tänker efter - det tog ett och ett halvt år för hans Barca att förlora något. Verkligen imponerande.

En som står när andra kanske faller är Carles Puyol som levererade ett par högklassiga glidtacklingar igår, precis som i El Clásico mot Real Madrid. Däremot känns det som att Thierry Henry sett sin "sista vår", Barca borde casha in på fransmannen när chansen till det fortfarande finns.

Som vanligt en ytterst tveksam domarinsats igår, den spanska domarkåren känns lika stabil som en dramatenuppsättning med Thorsten Flinck som stjärna.

På tal om stökiga räddningar och luriga hattar. Sevilla-fältaren Romaric såg sådär lagom Lee Bowyer-övertaggad ut när han på övertid byttes ut. Bytet tog nästan två minuter då Romaric i snigelfart linkade av planen innan både Barca och Sevilla-spelare fick sig ett par hurringar från en rasande Romaric. Del Nido höll på att käka upp sin hatt när han såg den aktionen...

Precis som kommentator Jarelind var inne på igår; Sevilla har Spaniens bästa fans. Otrolig stämning igår mot Barca. Men det är klart, den bästa publiken (och den galnaste i förlängningen...) har väl alltid funnits i Andalucía?

Juande Ramos till Real Betis hade ju onekligen kunnat kategoriserats in i avdelningen "stökigt men intressant". Har han förlåtit Betis-supportern som sulade in en full petflaska som träffade Ramos i skallen? Men hela affären verkar dock avblåst...tur är väl det med tanke på president Lopera och hans tokiga agenda.

Christopher Kviborg2010-01-14 12:00:00
Author

Fler artiklar om Spanien