Lagbanner
Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Celta Vigo lever

Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Celta Vigo lever

Christopher Kviborg och Robert Johansson bloggar om spansk fotboll!

Eller gör dem det? Redan när Celta åkte ner i Segundan trodde de flesta att laget strax skulle vara tillbaka i finrummet. Men icke. Istället tappade laget sina bästa spelare pö om pö och coacher som Hristo Stoichkov fick testa sin lycka hos de ljusblå.
Detta med resultat att Celta nästan varit på väg ner i Segunda B några gånger om. Och faran är ännu inte över. Efter 20 omgångar spelade ligger Vigolaget på en sextonde plats, endast tre pinnar från strecket. Tummen ner i Galicien...

Desto muntrare miner var det istället igår då Atlético bara fick 1-1 på Vicente Calderón när Copa del Reys kvartsfinaler inleddes. Celta var dessutom det klart bättre laget och returen blir inte skoj för Atlético på det förr så fruktade Balaídos. Visserligen vände man 0-3 men då på hemmaplan och mot Recreativo. Celta blir inte lika lätt.

Hursomhelst så vädras det nog en hel del ny morgonluft i Vigo idag och med lite flyt så kanske laget rycker upp sig rejält. Det kommer inte räcka till Primeraspel nästa år men kanske till året därpå iallafall. Celta Vigo är ett lag som hör hemma i den finaste av alla ligor. Utan tvekan.

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-01-22 13:06:26
Author

Fler artiklar om Spanien