Lagbanner
Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: CR9

Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: CR9

Christopher Kviborg och Robert Johansson bloggar om spansk fotboll!

Nu kommer jag antagligen bli slaktad av alla Realfans bara för sakens skull och förmodligen hyllad av alla Barcaditon av samma orsak men jag gör det ändå. Skriver ett inlägg om Cristiano Ronaldo.

Igår fick vi se det mesta av portugisen. Båda sidor av myntet om ni frågar mig. På ena sidan en av världens bästa och mest graciösa fotbollsspelare. På den andra en tjurig pojkspoling som har mycket kvar att lära.

Först och främst gör Cristiano Ronaldo två väldigt vackra mål. Det första efter lite gammalt sovjetiskt hockey-klapp-klapp och det andra efter ett våldsamt kanonskott. Säkra, resoluta avslut som få, om ens någon, målvakt skulle rädda.

Och sen har vi det där med armbågen. Förvisso inte avsiktligt att knäcka näsan på den stackars dansken men ändå. Det röda kortet är solklart. Att vifta sådär med armarna och armbågarna är oansvarigt och inte heller speciellt fair. Jag vill också minnas att Cristiano gärna gnäller på andra när det går honom emot...

Men det som slår mig mest i denna tid när fotbollsspelare är egna varumärken mer än just fotbollsspelare är att det liksom hör till att vara en liten bad boy. Vår egen la ligasvensk är ju inte direkt den minst tjuriga i ett par (fotbolls)skor alla gånger han heller. På något sätt är det en image som skall hållas vid liv. Om inte för lagets bästa så iallafall för sitt eget. All pr är bra pr ni vet.

Hursomhelst så är CR9 en fantastik fotbollsspelare när han spelar just fotboll. Och det gjorde han också så länge han fick vara på planen igår. Tack vare honom vann Real med 2-0 och tog tre nödvändiga poäng. Men han blev också utvisad och missar nu troligen nästa match. Två sidor av samma mynt var det ja...

***
Toribio, Iván González, Juanmi och Javi López. Fyra från Atlético Malagueño som debuterat i La Liga i år. Och igår var det dags för en femte. Portillo. Steget från Terceran till Primeran är kort på Solkusten.

Aldrig för har väl den spanska ligan haft så många stora talanger på en och samma gång?

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-01-25 21:30:00
Author

Fler artiklar om Spanien