Lagbanner
Klartecken för La Nueva Romareda
Zaragozas framtida arena.

Klartecken för La Nueva Romareda

Men kommunens beslut om att använda skattemedel för att finansiera bygget rör upp känslor.

La Romareda är en fanatstisk fotbollsarena. Lite luggsliten, lite levd, men så har den också stått sedan 1957. Och den har sett en del, bra år, mittenår och dåliga år, allt sätter spår på sina sätt och så ska det vara.
Det finns en charm över den, en personlighet.
Men att arenan behöver rustas upp står bortom alla rimliga tvivel. Det var med nöd och näppe som La Romareda kämpade sig upp över den godkända säkerhetsgränsen för spel i Primera Division.

En ny arena har varit på agendan i många år, men då det slutgiltiga beslutet varit nära att fattas har alltid någonting kommit ivägen. 
Någon har protesterat gruvligt, någon annan har lagt sitt veto.
Men nu säger sig kommunfullmäktige i Zaragoza och Aragons vice president José Angel Biel att man enats om att främja processen och har beställt en genomförbarhetsstudie gällande det som ska bli La Nueva Romareda.

Den nya stadion, som enligt planerna kommer att byggas i stadsdelen Miraflores, beräknas kosta 132 miljoner Euro.
Enligt avtalet som presenterades under förmiddagen ska kommunen att stå för halva kostnaden och Real Zaragoza för halva; eventuellt kommer också en tredje, ännu icke känd, part att skjuta till ett större bidrag.
Bygget, som väntas ta två år att slutföra, ska påbörjas innan året är slut.



Såhär är tanken att det ska se ut där inne.

Beslutet har väckt en hel del reaktioner i Zaragoza, och Aragons autonoma, socialdemokratiska regering (där vår forne president Bandrés var finansminister förr om åren) möts av hård kritik. 
Bland annat skriver man att detta är en misslyckad socialdemokratisk förklädnad som de egentligen liberal-kapitalistiska politikerna gömmer sig bakom, och som nu spricker i sömmarna och blottar sanningen.
Som alltid uppdagas förr eller senare.
"PSOE - förrädare mot sitt eget folk."
Nåväl.

Om två veckor ska nästa sammanträde äga rum, och då ska alla detaljer presenteras. 

Källa: El Periodico de Aragón

Nina Ljung Fredman2010-01-27 19:01:00
Author

Fler artiklar om Spanien