Lagbanner
Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Hårda ord

Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Hårda ord

Christopher Kviborg och Robert Johansson bloggar om spansk fotboll!

I en värld fylld av konformitet där klyschorna och det stereotypa orden avlöser varandra är det ibland skönt med ett avbrott. Som till exempel Hugo Vianas i dagens Marca och i portugisiska Luso Récord. Hur pass intelligent det sedan är är en annan fråga men håll med om att det är lite befriande med en klassisk gammal sågning. En riktig sådan alltså och inte det svenska tidningar försöker få till att någon "rasar", "attackerar" eller "kuppar".

Portugisens sågning riktar sig mot den gamle tränaren i Osasuna och lyder.
 "Ziganda är den sämste tränare jag haft och den värsta människa jag någonsin träffat".
Ett uttalande som egentligen har allt och inte lämnar något åt fantasin. Jag gillar det! Åt fanders med "vi respekterar alla" och "han är en duktig tränare" - mer intriger åt folket!

"När jag kom till Osasuna var jag ordinarie, sedan fick jag träna själv och jag blev inte uttagen. Ziganda behandlade oss reserver på ett dåligt sätt."

Uttalandet har naturligtvis att göra med att Viana själv blev bänkad under Ziganda i Osasuna och att det på något sätt ska ha stoppat upp hans karriär. Portugisen som idag är utlånad av Valencia till Sporting Braga säger att han trivs utmärkt i hemlandet och att han hittat tillbaka till spelglädjen igen. Blir kul att se hur han skulle reagera om Valencia kallar hem honom och bortamatch i Pamplona väntar...

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-01-28 09:35:00
Author

Fler artiklar om Spanien