Lagbanner
Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Familjefighten

Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Familjefighten

Christopher Kviborg och Robert Johansson bloggar om spansk fotboll!

När Málaga tar sig an Deportivo på La Rosaleda imorgon är det en match med många känslor inblandade. På planen dräller det nämligen av spelare som spelat i båda lagen.

Titta bara på detta.
Málagaspelare med förflutet i Deportivo:
Munúa
Albert Luque

Deportivospelare med förflutet i Málaga:
Juan Rodríguez
Adrián López

Och det är inga dussinspelare vi talar om som ni kan se.
Munúa var Uruguayansk landslagsmålis under sin tid i Depor och Albert Luque spansk landslagsman och en fantastisk målspruta. Båda har gjort förtjänstfulla jobb även i Málaga men inte alls på den nivå de hade i Galicien. Något som naturligtvis gör att det är speciellt att möta deras gamla lag.

Och detsamma gäller Deporspelarna. Juan Rodríguez kommer hem till staden där han föddes och laget han slog igenom i. I början av 2000-talet var han Málagas stora löfte och hans plats på mittfältet var given.
Adrián López lånades förra säsongen ut till Málaga för att få mer speltid. En utlåning som inte bara gav honom massvis med minuter men också tre mål och en plats till U21-EM i Sverige.

Matchen lagen emellan gäller väldigt mycket för båda lagen men glöm för den sakens skull inte bort ovanstående känslokrig. Något säger mig att vi kommer få se mer än en omfamning och stående ovation innan kl.19 imorgon. Precis som fotbollen ska vara. Hyllas den som hyllas bör...

***
Mycket kretsar runt Duda när det gäller Málaga. Just nu har portugisen gjort fem mål i ligan. Gör han ett till så blir det hans bästa säsong i Spanien någonsin och han går även upp på lika många totalt i Málagas historia som Catanha. Den legendariske brassen som sedemera blev både Celta Vigosspelare och landslagsman för Spanien ligger nu fyra totalt i klubben men något säger mig att Duda snart är förbi.

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-02-06 22:38:00
Author

Fler artiklar om Spanien