Lagbanner
Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: EM-lottningen

Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: EM-lottningen

Christopher Kviborg och Robert Johansson bloggar om spansk fotboll!

Ingen kvallottning är lätt sägs det men jag känner mig tvingad att säga motsatsen. Inte för att Spanien fick en sån jäkla lätt lottning i dagens EM-kvaldragning utan för att la Selección är så pass bra just nu. Ligger man rankad etta i världen, har sina närmsta konkurrenser i andra världsdelar och de övriga i samma seedningsgrupp så är ju faktiskt alla andra motstånd mer än överkomliga. Inte sant?

Att La Roja dessutom fick en grupp med färre lag än i de andra gör inte saken sämre. Då kommer det finnas mer tid över till vila och vänskapskamper men förvisso också färre möjligheter att rätta till misstag.

Motståndet då? Jo, såhär ser jag på det:

Tjeckien - Bör vara tuffaste motståndet i gruppen men med den dipp laget haft på sistone ska inte laget vara någon större prövning för del Bosques mannar. Traditionsrikt lag med kompetenta spelare men ännu inte tyngd nog att störa de stora efter generationsväxlingen.

Skottland - Kommer ställa till problem i bortamatchen men inte alls vara någon fara på hemmamark.

Litauen - Baltland som utvecklas mycket men kom igen. De har inte en chans mot Spanien. Har besegrat Serbien men också förlorat mot Färöarna (nästan lite Atléticoklass över det). Och det säger väl allt?

Liechtenstein - Behöver jag säga mer. Spanien tar inte bara sex poäng, de göra också sex mål...per match. Minst!

Och med det lägger jag EM åt sidan för att nu helt uppslukas av det stundande Världsmästerskapet!

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-02-07 19:55:00
Author

Fler artiklar om Spanien