Lagbanner
Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Raúl till MLS?

Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Raúl till MLS?

Christopher Kviborg och Robert Johansson bloggar om spansk fotboll!

Real Madridikonen Raúl sägs vara på väg till USA och Major Leauge Soccerlaget New York Red Bulls. Efter 15 år i den spanska huvudstaden ska resan alltså avslutas i det stora äpplet. Allt enligt spekulationer som Marca skriver upp big time idag.

New York ska enligt Marca ha gett Real Madrid och Raúl ett bud som "är i likhet" med det han idag tjänar i Madrid och dessutom ge honom möjlighet att avsluta karriären med mycket dollar i fickan och chans att visa upp sig over there. Detta i ett nytt storlag där även Thierry Henry och Paolo Maldini är tänkta att ingå.

Raúl som har kontrakt med Real Madrid till juni 2011 stänger inga dörrar men säger att "det kan vara en fin erfarenhet att göra en säsong i USA".

Själv har jag väldigt svårt att tro att Raúl skulle överge Spanien redan nu. Han är en legend i hela landet och skulle lätt kunna göra någon säsong till i Primeran. Å andra sidan börjar han komma till åren och måste tänka på hur han ska runda av. Med den legendstatus Raúl har bör dock en säsong i MLS ge honom möjligheten att återvända till Real igen. Och visst skulle det vara lite kul med en spansk export till MLS?
Den som lever får se.

En sak som är säker är dock att ett år i USA skulle ta död på snacket om Raúl till landslaget en gång för alla...

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-02-11 12:10:00
Author

Fler artiklar om Spanien