Lagbanner
Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Styrkan sitter i hatten

Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Styrkan sitter i hatten

Christopher Kviborg och Robert Johansson bloggar om spansk fotboll!

...och det är bara att instämma. Precis som många iklär sig sitt favoritlags tröja då det är match så har jag och mina vänner upptäckt magin med en hatt. Inte då som Sevillas Del Nido som förvisso även han nått fina resultat med huvudbonaden på hedersläktaren utan mer vid andra tillfällen. Icke fotbollsrelaterade tillfällen.



Sällan har väl annars en hatt varit så omtalad. Med den på Del Nidos huvud hade Sevilla inte förlorat en Cupmatch. Iallafall inte före mötet mot Getafe, men då vet jag å andra sidan inte om Del Nido eller hatten för den delen heller var på plats. Hur som helst är den jäkligt snygg. Och inhandlad i Madrid. Precis som vår hatt.

Jag och mina vänner åker runt en del i Europa och kollar fotboll titt som tätt. För något år sedan var vi i Madrid för EM-kvalet mellan Spanien och Sverige. I väntan på matchdagen passade vi på att shoppa lite och som en slump hittade min vän en hatt i en klädaffär.
"En hatt, hur ofta har man det?". 
"Ja, varför inte?" tänkte vi.
"Den är ju rätt snygg också." 
"Go for it!"

Och allt sedan dess har hatten varit given på festligheter runt om i Europa och jag kan bara säga en sak. Succé! Del Nido får gärna vara stolt över sin fina hatt och dess verkan på Sevillas fotbollsspelande. Vi är stolta över vår fina hatt och hur många vänner den gett oss. För sanningen att säga. Den är grym!



















Vart vi än är syns vi. En hatt sticker ut. En hatt är vacker, stilig och elegant. En hatt väcker frågor. En hatt är en ice breaker som får folk att komma fram och prata. En hatt öppnar dörrar och ger vänner, både långvariga men även mer tillfälliga. Jag är på Del Nidos sida alla dagar i veckan. Styrkan sitter i hatten! Prova själva!



***
Fotboll då. Idag satt jag faktiskt inte iklädd Málagas fina ljusblå tröja utan passade istället på att fira alla hjärtans dag med tjejen. Och vad händer? Jo los boquerones går och vinner borta mot Racing med 0-3! Enda gången jag inte följt en match den här säsongen. Jag lägger ner samtidigt som jag njuter i tystnad...

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-02-14 20:35:00
Author

Fler artiklar om Spanien