Lagbanner
Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Champions League

Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Champions League

Christopher Kviborg och Robert Johansson bloggar om spansk fotboll!

Spännande kväll med dels Milan - United och även mötet på Gerland mellan Lyon och Real Madrid. Niofaldiga Champions League/Europacup-vinnarna Real Madrid mot Frankrikes stolthet Lyon, Bordeaux får ursäkta. Real Madrid har lämnat turneringen i åttondelen smått makalösa sex år i rad, mot lag som Juventus, Arsenal, Roma, Bayern, Monaco och Liverpool. Allt annat än avancemang mot Lyon är lika med ett praktfiasko och Manuel Pellegrinis huvud lär sättas upp på en påle om så sker.

Lyon "är inte lika bra som för två-tre år sedan" som Glenn Hysén brukar säga om äldre spelare. Man saknar fixstjärnan Juninho, ingen Benzema gör mål längre och sedan tidigare har man tappat världsstjärnor som Coupet, Abidal, Malouda och Diarra. Ju mer man tänker på det; vilken otrolig j*vla elva Lyon hade för ett par år sedan. Men det saknas inte duktiga lirare i dagens Lyon, målvakten Hugo Lloris är riktigt duktig och framåt finns det spelare som Ederson, Gomis och Pjanic.

Lyon - Real Madrid (75% chans att Real Madrid går vidare)

Barcelona spelar inte förens en vecka och det är tur för katalanerna det. Skadorna hopar sig som kackerlackor på ett hotellrum i Sunny Beach. Smällen mot Atlético på Calderón blir säkerligen en väckarklocka för Peps mannar - dock sjukt imponerande att gå så långt i ligaspelet utan torsk. Men mot Kuns mannar blev man avklädda, blek insats helt enkelt. Men Stuttgart ska man krossa, med eller utan ordinarie backlinje och med eller utan spelfördelaren Xavi. Allt annat än Barca-seger måste ses som tidernas sensation i CL, mer eller mindre.

Stuttgart - Barcelona (95% chans att Barcelona går vidare)

Sevilla får det tuffare än sina landsmän i Madrid och Barcelona. CSKA Moskva föll på lotten och även fast Sevilla är favoriter så hänger mycket på resultatet i Moskva. Ryssarna har en hel del klasslirare samt en bra målvakt som Sevilla måste få hål på. Men det vore riktigt kul om samtliga tre spanska lag kan ta sig vidare, blir det rentav helspanskt i kvartsfinalen månne?

CSKA Moskva - Sevilla (60% chans att Sevilla går vidare)

Annars en rätt stökig helg i Spanien, Villarreal - Athletic blev en riktig godbit sista minuterna. Älskar framförallt Orbaiz luggning, ett klassiskt dagisgrepp i håret - fantastiskt, barnsligt. Publiken på El Madrigal var dock mindre nöjda med Athletic-spelarnas uppträdande och försökte sig på en klassisk stormning, utan lycka.

Mer eller mindre taktiska kort även från ett gäng Racing-spelare som tyckte det passade alldeles utmärkt att dra på sig avstängningar inför Barcelona-matchen på Camp Nou. Snacka om att ge upp på förhand...

Lite trist (som en krönikör varit inne på) att Atlético inte hyllades mer av svensk media efter segern mot Barcelona. Man har trots allt lyckats med något som nästan inget lag i världen lyckats med denna säsong - besegra Barcelona. Istället ska det ältas i all oändlighet om ett öppet nät som Zlatan lyckades pricka och därmed bryta sin måltorka.

Har inte bestämt mig om jag gillar den sena släpmatchen på måndag eller inte, egentligen är det ju skönt att man kan se spansk fotboll på lördag, söndag och även måndag. Men gillar inte att det tar tre dagar in tabellen blir "hel". Får se hur försöket går, bara det inte blir fredagsmatcher så är jag nöjd!

Någon i Euro Talk-forumet har kommenterat att jag borde byta min bild på bloggrafiken. Jag anses vara "berusad" när bilden togs. Jag hyllar därmed läsarens "känsla för feeling" - jag var lite "salongs" då - faktiskt hemma hos den forne Spanien-bloggaren Rodrigo Vimarlund. Men det var betydligt stökigare när följande bild togs i vintras på Gran Canaria. Funderar på att använda den istället som bloggbild...




Christopher Kviborg2010-02-16 14:10:00
Author

Fler artiklar om Spanien