Lagbanner
Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Spanska ligan i topp överallt

Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Spanska ligan i topp överallt

Christopher Kviborg och Robert Johansson bloggar om spansk fotboll!

Studien "Football Transfer Review" gjord av Prime Time Sport sätter den spanska ligan i topp av alla ligor. Detta med grund i det finansiella och ekonomiska läget i världen. 

Och hur gick nu detta till? Jo Premier Leauge har tappat i värde på grund av att de utländska investerarna har blivit mer försiktiga eller uteblivit helt i takt med den fortsatta finanskrisen i världen samtidigt som La Liga har ökat sin stjärnglans. 

Studion tar främst hänsyn till de europeiska lagens ekonomiska värde, deras transferövergångar (kostnad-intäkt) och sportsliga resultat. Överst av alla lag ligger Real Madrid följt av Barcelona, Arsenal och Manchester United. Och det slutar inte här.

Real Madrid och Mallorca är Europas bästa hemmalag och Valencia och Barcelona är Europas bästa bortalag. Barcelona är också det laget som gör mest mål per match medan Higuaín är Europas mest effektive målskytt med ett mål var 80:e minut.

Och nu till det mest intressanta. Den spanska ligan spenderade minst pengar av alla ligor under vinterns transferfönster vilket Football Transfer Review ser som sunt i rådande finanskris. De spanska lagen har tillsammans dragit ned med 66% på vinterköpen i jämförelse med föregående säsong. Något som också gjort att fler ungdomar fått chansen. Nämligen hela 51 stycken varav Málaga matchat flitigast med hela nio stycken.

Som vanligt ska en studie som denna tas med en nypa salt men ändå. Bra jobbat!

***
Vi gnäller ju ofta på de spanska domarna men gissa vad spanjorerna gnäller på. Jo de skandinaviska domarna. Igår dömde både Martin Hansson och Norrmannen Tom Henning i Champions Leauge och kritiken är inte nådig (och delvis befogad).

Martin Hansson som varit ifrågasatt ända sedan Henrys hands mot Irland får kritik att han lät Portos frispark som ledde fram till segermålet gå för tidigt och Henning, som dömdes hårt när Barca slog ut Chelsea i förra CL, sågas ordentligt när han missade en solklar offside som gav Bayern München segern mot Fiorentina.

Som sagt delvis befogad kritik men huvudpunkten här är att våra egna domare kanske inte är så mycket bättre än de spanska trots allt. Eller så vill folk bara ha någon att gnälla på, oavsett var man bor?

Alltid är det något...

***
Kampen för ett självständigt Baskien samtidigt som man stödjer La Roja? Ja jag vet inte och ska försöka hålla mig utanför ideologierna. Men visst är det lite skoj med de två terroristutpekade baskerna som på Facebook poserar i Spanientröjan. Det ena behöver inte utesluta det andra...

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-02-18 17:45:00
Author

Fler artiklar om Spanien