Lagbanner
Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Måndagar är ju gråtdagen!

Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Måndagar är ju gråtdagen!

Christopher Kviborg och Robert Johansson bloggar om spansk fotboll!

Ok. Nu har jag bestämt mig, jag gillar inte måndagsmatchen, inte alls. Jag glömmer till och med bort den. Igår brände jag Valencia-Getafe på ren rutin. Måndag kl 21 är redan uppbokad. Det är då jag plockar fram näsduken och fäller en tår eller två när jag kollar på Tv4:s kanske bästa program "spårlöst". Nu undrar ni säkert; "är han allvarlig nu?". Ja, det är han. Oerhört vackert program - grinar nästan alltid sista tio när någon kämpande stackare hittar sina föräldrar efter 20-25 års sökande. Detta program framkallar tårar, glädjetårar som jag annars bara fått på Bernabéu under Capello-eran (Real Madrid-Mallis, jag var på plats) samt nyligen på Ullevi (IFK-AIK). Nu blev jag lite sentimental här, annars grinar jag bara när jag skrattar, typ nyligen då Carola åkte till Haiti för att hitta sitt fadderbarn och gav den förvånade stackaren som mist allt och lite därtill i jordbävningen en Calvin Klein-parfym...vilken åsna hon är; Carola alltså. Så urbota korkat tänkt att jag grät av skratt.

Barcelona ska naturligtvis besegra Stuttgart ikväll om man inte drabbas av Real Madrid-sjukan redan i åttondelen. Imponerande seger mot Racing utan hjärtat och själen Xaxi i elvan.

José Mourinhos "arrestera mig-tecken" var fantastiskt, men hur kunde han få tre matchers avstängning för den? Har de ingen humor i Italien?

Madrid krossade Villarreal och de gula ubåtarna fick troligtvis sota för Lyons vinst. Vackra mål i matchen dessutom som kunde slutat 11-4. Träffade Kim Killström igår ute på Bosön och han var inne på att hans lag behöver en balja på Bernabéu för att gå vidare. Jag höll med.

För övrigt kanske ni läst det i Lauls blogg? Undertecknad visar storform numera och vann en tävling som Fernando Torres tagit fram. Den går kort ut på att springa mellan koner och skjuta volleyskott/vanliga skott i olika vinklar mot mål. Helt otroligt nog lyckades jag vinna mot 25 andra deltagare, hälften journalister och den andra hälften handplockade talanger från Sverige. Vinsten blev en skön check från Nike, nu ska det designas skor! Lugn Laul, du kanske vinner nästa år?

Atlético följde självklart upp bragden mot Barca med torsk mot Almería...men en som verkligen vaknat till liv är José Reyes som buats ut på Calderón tidigare. Nu är han hyllad. Kul för Sevilla-sonen som kämpat med sin fotboll efter tiden i Arsenal och Real Madrid.

Gillar inte heller Kamenis långbyxor, ser ut som en gammal dassig handbollsmålis. Det är bara Mattias Asper som någonsin får ha långbyxor och möjligtvis ungraren Gabor Kiraly som Zlatan höll på att skjuta huvudet av för ett par säsonger sedan.

6000 € för en skoterfärd, rätt dyrt. Eller hur Zlatan?

Imorgon sticker jag till London för ännu ett Nike-event. Och tro det eller ej, Wayne Rooney och Cristiano Ronaldo sägs enligt Nike närvara! Får jag chansen att ställa en fråga så blir det:

"Hur känns det att spela med Guti Ronaldo?"



Christopher Kviborg2010-02-23 18:43:00
Author

Fler artiklar om Spanien