Lagbanner
Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Historiskt möte

Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Historiskt möte

Christopher Kviborg och Robert Johansson bloggar om spansk fotboll!

När Tenerife och Real Madrid drabbar samman i helgen så är det ett historiskt möte. Varför behöver man inte säga två gånger till alla Madridsupportrar. Säsongen 91/02 och 92/03 avgjordes nämligen ligan med detta möte. Stora, starka huvdstadslaget i ligaledning mot kaxiga, uppstickaren från semesterön. Och det var det mindre laget som vann båda gångerna.

91/92: Real Madrid ledde Primeran inför den allra sista omgången och behövde "bara" besegra Tenerife på bortaplan för att säkra ligasegern. Eter 30 minuter ledde Marängerna med 0-2 etter mål av Fernando Hierro och Gheorghe Hagi. Men sen hände det ofattbara. Tenerie inte bara reducerade och kvitterade, man avgjorde också till en 3-2-seger. Ett resultat som också innebar att Barcelona gick förbi Real i den allra sista matchen och därmed knep ligatiteln framför ögonen på sina värsta antagonister. Matchklipp här.

92/93: Samma sak hände igen. Real kunde avgöra ligan vid seger på Tenerife och Barcelona var tvungna att lita på ny genomklappning. Sagt och gjort. Barcelona besegrade Real Sociedad hemma med 1-0 och Tenerife slog på nytt tillbaka Marängerna. Nu med 2-0. Otroligt tungt för Real Madrid och Tenerife skrev sig därmed för alltid in i klubbens svarta historia. Var så säkra. Matchbilder här.

I helgen kan Tenerife ännu en gång skaka los Blancos. Ligan kommer inte avgöras lika grymt men en trepoängsförlust kan i slutändan visa sig vara väldigt kostsam för Madrid. Dock så har Real haft lättare mot Tenerie sedan dess. Det senaste mötet på Kanarieön slutade 2-0 till Real efter mål av Figo och Helguera för åtta år sedan. 

På lördag är det dags igen. Den som lever får se...

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-02-26 23:35:00
Author

Fler artiklar om Spanien