Lagbanner
Inför Frankrike - Spanien
Spanien gästar Paris i en ny andradress

Inför Frankrike - Spanien

Spanien söker första segern på 48 år mot det enda egentliga träningsmotståndet av värde inför VM

När Spanien mötte både Frankrike och Italien inför EM 2008 fick laget kritik för att man tog sig an några av de bästa länderna i världen istället för motstånd som liknade lagen i gruppen. Denna gången gör Spanien precis som opositionen då ville med undantag av just den här Frankrikematchen. En match som på många sätt kommer bli en fingervisning av som komma skall i VM.

Spanien har inte besegrat Frankrike på bortaplan sedan 1968 (Luis Aragonés målskytt!) trots sex försök. Inte minst den legendariska EM-finalen 1984 men också en 1-0 förlust i en träningsmatch 1998. Senaste mötet lagen emellan gick dock la Rojas väg. Då i Málaga 2008 och Spanien vann med 1-0.

Vicente del Bosque har tagit ut en trupp som mycket troligt kommer vara den tilltänkta VM-truppen med några få undantag. Vad gäller startelvan så är den nog ganska klar, dock inte denna gången. Fernando Torres har varit borta från spel en längre tid och är troligen inte riktigt redo att spela fullt ut. Inte heller Senna har kommit tillbaka till den nivå han hade 2008 då han var en av de störst bidragande orsakerna till EM-guldet.

Det troliga nu är att del Bosque spelar David Villa ensam på topp framför ett mittfält bestående av Barcatrion Busquets, Xavi och Iniesta tillsammans med Silva. Bakom dem tar Xabi Alonso en defensiv mittfältsposition. I backlinjen slåss ovanligt många om de fyra platserna men de mest troliga är att Albiol och Arbeloa får ta ett steg tillbaka till förmån för Ramos, Puyol, Piqué och Capdevila. I mål gör Casillas sin 102:a landskamp.

Fransmännen saknar en drös ordinarie spelare som exempelvis Gignac, Benzema, Gallas, Squillaci och Saha. I deras frånvaro får givetvis Henry och Ribéry dra ett tungt lass tillsammans med Cissé på topp. Rent spontant känns det som att Domenech kommer få experimentera mer än sin spanske dito.

Landskampen är förvisso av träningskaraktär men här finns mängder av prestige och ingen vill förlora. Dels för att båda lagen vill ha ett kvitto på VM-formen, dels för att Spanien vill bryta sin trend mot Frankrike (Les Bleus: motsatsen). Lyckas Barcelonaspelet i landslaget kommer vi nog få se såhär många Katalaner på plan framöver. Om inte öppnar det för mer Madridspelare.

Matchen riskerar att undgå alla spanska tv-tittare på grund av en planerad tv-strejk. Något som kanske också försvårar att se den på nätet. Den som lever får se.

A por ellos!

Matchinfo:
Frankrike - Spanien
Stade de France, Paris
Kl.21:00 Onsdag 3 Mars

Domare:

Preliminära laguppställningar:

Frankrike:
Lloris; 
Sagna, Boumsong, Escudé, Evra;
Toulalan, L.Diarra;
Ribéry, Gourcuff, Henry;
Anelka

Spanien:
Casillas; 
Sergio Ramos, Puyol, Piqué, Capdevila; 
Xabi Alonso; 
Silva, Xavi, Busquets, Iniesta; 
Villa.

Källor: Marca, SF Frankrike, RFEF

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-03-02 20:20:00
Author

Fler artiklar om Spanien