Lagbanner
Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Svenskmötet

Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Svenskmötet

Christopher Kviborg och Robert Johansson bloggar om spansk fotboll!

När Barcelona mötte Almería på Camp Nou var Henok Goitom skadad och svenskmötet uteblev. Goitom är nu hel igen och allt var därför upplagt för ett intressant svenskmöte igår. Det första på väldigt länge i La Liga. Ett svenskmöte som kan sammanfattas enligt följande:

Zlatan Ibrahimovic:
Spelade minuter: 60
Mål: 0
Farliga lägen: Två lägen där Ibra i slutändan missade målet.
Utmärkte sig: Genom att (felaktigt) bli utvisad

Henok Goitom:
Spelade minuter: 23
Mål: 0
Farliga lägen: Inget.
Utmärkte sig: Inte mycket. Hade något halvdant läge men hann inte med så mycket.

Kanske inte det svenskmöte vi skulle önska se. Matchen slutade helt riktigt med spännande 2-2 men varken Ibra eller Henok gjorde mål eller utmärkte sig på annat sätt heller för den delen. Undantaget Zlatans röda kort som i så fall påverkade det egna laget negativt.

Nej, nya tag nästa säsong helt enkelt svenskar!

***
Zlatans utvisning då? Jo billigt är bara förnamnet. 
Förvisso går Zlatan in i en närkamp med Cisma men domare Clos Gómez måste ha mer känsla än sådär. Gómez står väldigt dåligt placerad och kan egentligen bara se Almeríaspelaren bädda sängen (hacer la cama) och bita i gräset. Givetvis tolkar han det som en regelvidrighet som så många andra domare gör per automatik och ka-tjing, upp med det röda kortet.

Ibland har domaren rätt och ibland inte. Igår var ett sådant tillfälle då Zlatan på sin höjd kunde fått ett gult kort för att onödigt ha gått in i en duell där bollen inte var närvarande men det mest troliga är ingen åtgärd alls.

Almeríaspelaren faller duktigt, som många andra i Primeran, och domaren får fan ha mer känsla än så. Blir inte förvånad om vi kommer få se någon form av disciplinåtgärd mot Cisma framöver. Domarekåren är det dock inget att göra åt, den är oföränderlig.

***
Real Madrids vändning imponerar. Från att ha tappat ännu en chans att gå om Barcelona till att göra just detsamma var steget tydligen inte så långt som man kunde tro. 

Att vända 0-2 mot Sevilla på det sätt Real gjorde är imponerande, oavsett hemmaplan eller ej, och det fick Marca att damma av det gamla talesättet Asi gana el Real Madrid. Givetvis med en ironisk underton och därmed riktigt riktigt kul.

Nu är Barcelona för första gången på länge det lag som måste jaga. Äntligen händer det något i ligan!

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-03-07 10:30:00
Author

Fler artiklar om Spanien