Lagbanner
Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Fördel Madrid

Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Fördel Madrid

Christopher Kviborg och Robert Johansson bloggar om spansk fotboll!

Det här är ett inlägg jag egentligen väntat på att Kviborg ska skriva i några dagar men jag förstår också att min gode vän inte orkar. Anledningen är naturligtvis Real Madrids uttåg ur Champions Leauge.

Inför säsongen satte Real nytt värvningsrekord i jakten på att besegra Barcelona, Europa och Världen och laget har stundtals spelat helt magnifikt. Många är vi som njutit (ja faktiskt) av Higuaín, CR9, Xabi Alonso, Sergio Rams och Kaká bara för att nämna några. 
Trots det har i nuläget bara ligan gått som den ska.
I Copa del Rey blev det tidigt uttåg, likaså i Champions Leauge. Ett stort bett i det sura äpplet för ett lag som ville och skulle vinna allt. Idag återstår endast ligan.

Men jag skulle inte vilja kalla det fiasko. Vinner man ligan så är mycket räddat och en titel är en titel mer för Real Madrid och en titel mindre för Barcelona. En tändvätska så god som någon och absolut inte fy skam.

Real har nu bara ligan kvar att satsa på medan Barca iallafall ännu måste gå för fullt ute i Europa också. Det kan i längden bli kostsamt och öppna för en ganska enkel defilering mot guldet för marängerna. Barca kan omöjligt orka gå hela vägen i både CL och La Liga två säsonger i rad.

Den enda plumpen i protokollet är en utebliven CL-final på hemmaplan, det är jag säker på. Och den enda smolken i segerbägaren skulle också vara att Barcelona tar hem CL just på Bernabeu. Det är jag också säker på.

Real Madrid har i vilket fall mycket kvar att spela för och ett ligaguld skulle vara plåster på de flesta sår. Nu kör vi!

Robert Johanssonrobert.johansson@svenskafans.comLarsRobertJ2010-03-13 11:42:00
Author

Fler artiklar om Spanien