Lagbanner
Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Ett gigantiskt fiasko

Kviborg & Robert bloggar om spansk fotboll: Ett gigantiskt fiasko

Christopher Kviborg och Robert Johansson bloggar om spansk fotboll!

Feber och ångest är ingen bra kombination, dessvärre fick man uppleva båda två i onsdags. Det gjorde ont i min vita själ, nästan lika smärtsamt som att täcka en Roberto Carlos-frispark med skrevet, men bara nästan.

Jo, det är ett fiasko - pengarna, hemmaplan, pressen och ett franskt topplag på dekis blev för mycket. Ska man vara helt ärligt så var det inte orättvist heller, Lyon spelar tre bra halvlekar i detta dubbelmöte mot Real Madrids en. Å andra sidan ska Los Blancos leda med 4-0 i paus men kan man inte avgöra sådana här matcher i tid så förtjänar man inte bättre. 250 miljoner € räckte alltså inte för denna säsong, får se hur mycket stålar de kostar kommande sommar? Wayne Rooney är ju inte gratis precis...

Higuaín! Min farmor hade satt den där...

Mycket Zlatan-fokus som vanligt i Sverige, man måste börja medge i den svenska pressen det ALLA ser just nu; det faktum att Zlatan inte är bra. Hans formsvacka har varat i ett par veckor nu och just nu är Inter den stora vinnaren i detta byte även fast skador och "fel" taktik försatt Etoó i en mindre målskörd. Jag tror på Zlatan men inte i Barcelonas spelstil just nu, i Peps 4-3-3-taktik så krävs det en snabb "jävel" på topp, där passade Etoo bättre in. Men mycket sitter i skallen och kan Zlatan få en enkel balja så kan det mycket väl släppa.

Barca-Valencia blir naturligtvis morgondagens höjdpunkt med en del upprörda känslor fortfarande efter Camp Nous klassiska tifo med "Stor-Katalonien" där bland annat Balearerna och Valencia räknas in som just katalanskt. Mallis-borna verkar inte ha så mycket emot det men Valencia vill förbli "spanskt". Hur som helst, spansk geografi åt sidan, utan Zlatan och Pep ska hemmalaget likväl vara favoriter - men kanske att Villa sänker sin framtida arbetsgivare, vem vet?

Som Robban skrev tidigare, Real Madrid är knappa favoriter, främst på grund av spelschemat och att Barca troligtvis går långt i CL och därmed bränner en del krut. Personligen tror jag ligan avgörs just på Bernabéu i El Clásico - blir en episk tillställning det!

Logiskt med Xerez, Valladolid och Tenerife på nedflyttning, precis de tre lag jag tippade innan. Xerez är ett korthus utan grund och både Valladolid och Tenerife har för svaga trupper - skulle förvåna mig mycket om det inte blir dessa tre lag som ryker.


Christopher Kviborg2010-03-13 15:15:00
Author

Fler artiklar om Spanien